Wyświetl pojedynczy post
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2009, 09:04
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Meczu nie oglądałem - wybrałem Bayer-Bayern na Polsacie i to był dobry wybór (alternatywą było śledzenie relacji online na TWSD).

No ale czytam o meczu i co mi utkwiło w pamięci:
1. w zasadzie jedna stuprocentowa sytuacja Zieńczuka. To żenująco mało, biorąc pod uwagę styl gry Amiki. Drużyny Smudy na ogół tracą dużo bramek.
2. wyżalanie się Skorży na sędziego Małka. Nie wiem, może i ręka była. Może i sędzia nas skrzywdził. Ale takie narzekanie na sędziów jest oznaką słabości i bezsilności. Trener w ten sposób nie pomaga zespołowi, co więcej daje sygnały że nie panuje nad sytuacją. Żeby nie było jak z Danem Petrescu - też chciałem, by trener pozostał na stanowisku ale Cupiał nie miał praktycznie innego wyjścia, jak go zwolnić.
3. po stracie bramki wcześniej nieźle grająca drużyna przestaje grać. Świadczy to niestety o:
a) kiepskiej atmosferze w drużynie
b) braku lidera w drużynie
c) kiepskiej kondycji mentalnej większości naszych kopaczy

Żal to pisać, ale w obecnej sytuacji skarbem dla Wisły byłby nawet Tomasz Hajto - nie na boisku, ale jako asystent-tuba Skorży. Naszym piłkarzom brakuje ostrych słów i z.bki w szatni. Jak się na nich nie krzyczy, to popadają w marazm.

Drugi kiepski mecz to już nie przypadek, a poważny sygnał że źle się dzieje. W wariancie optymistycznym - po prostu wolno wchodzimy w rytm meczowy. Tylko, że zanim się rozpędzimy to już możemy stracić szanse nie tylko na MP, ale i puchary.

O wariancie pesymistycznym nie chce mi się pisać.

a po cholere Ty się gościu wypowiadasz w temacie meczu jak sam przyznajesz, że go nie oglądałeś?
Odpowiedz cytując