Wyświetl pojedynczy post
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2009, 16:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A gdzies Ty wyczytal ze ja jakiejs zarzuty stawiam Cupialowi?To ze zwalnia to jego prywatna sprawa - zastanawia mnie tylko - w kontekscie gazetowych njusow , czy TF rzeczywiscie jest w kryzysie, czy tylko redukuje personel , co samo przez siebie wcale oznaka kryzysu , automatycznie byc nie musi.
A zeby ubiec stwierdzenie ze to nie moja sprawa, to interesuje mnie to bo jestem kibicem Wisly, los Wisly w duzej mierze zalezy od losu Cupiala ,ktorego to los zalezy od TF

saklak1906 - co wstrzymano to wstrzymano ,ale nie czarujmy sie ze nagle caly swiat 'zawiesil dzialnosc'.
Roznice kursowe kursowe to gigantyczny potencjalny zysk dla eksporterow i moze to w znacznym stopniu zredukowac straty poniesione poprzez mniejsze zamowienia.

To napewno ale trzeba pamietac ze TF jest bodajrze na 4 miejscu w Europie i na 8 w swiecie pod wzgledem produkcji kabli a jak wiadomo konkurencja nie spi. Zamowienie dostanie ten ktory zrealizuje najtaniej zamowienie a zeby byc najtanszym trzeba mien najtansze koszty produkcji. Zwolnienie 900 osob mialo na celu zwiekszenie konkurencyjnoci TF na runku Europejskim i swiatowy.
,
Odpowiedz cytując