Wyświetl pojedynczy post
famul
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 14:19
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Nie wchodząc w szczegóły nie ma czegos takiego - przy tej klasie aparatów jak wolny aparat. Watpię zebys chiał (chyba że) robic wiecej jak 2-3 zdjecia na sekundę. Wolny to moze byc silnik obiektywu AF.
Rób zdjęcia z krótkimi czasami - nie wiem jak tam oni sie ruszają - ale pewnie 250 i mniej juz da radę. Czyli duzo swiatła, maksymalnie ile się da otwarta przysłona pamietając o GO, zwiększ w granicach rozsadku czułość ISO. Podstawa to ilośc światła tam gdzie to bedziesz robił.
dzięki za odpowiedź no może źle się lekko wyraziłem więc tak zdjęcia są robione w hali , przy sztucznym świetle (mieszane , jarzeniowe) , zawodnicy poruszają się dosyć szybko wykonują ruchy rękami i nogami (kopnięcia , uderzenia)
i chodzi mi o to by uchwycić to kopnięcie lub uderzenie by obiekt nie był rozmazany bo przeważnie wychodzi mi to jak duch lub zjawa
DrewniaQ napisał(a):Wyświetl post
Ten 80-200 jest dość jasny i ma stałe światło, więc nim próbuj. Zależy z jakiej odległości. Ogólnie, rób w rawach i wywołuj potem, czasy ustawiaj krótkie.
a co do odległości to zdjęcia robię z dość bliska więc 80-200 nie zawszę się nadaje , po za tym jest dość ciężki a nie posiada vr więc czasem ręce drżą
Ostatnio edytowane przez famul : 27.02.2009 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując