Wyświetl pojedynczy post
puchaty1906
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 11:48
dzwd napisał(a):Wyświetl post
Filmiki ekstra ale tak jak napisałem niżej wybronieni się przed gosciem z nożem to raczej nie możliwe.
Dlaczego wyżej napisałem ,że krav maga odpada? Ponieważ czytałem jakiś czas temu ,że ta sztuka została stworzonia do walki w pomieszczeniach o małej wielkości(pociągi,ciasne uliczki itp) i głównie chodzi o zabicie przeciwnika gołymi rękami.Myśle ,że to zbyt brutalne
To nie czytaj, tylko idź raz na trening, z tego co się orientuje pierwszy zawsze jest za darmo. Chodzę na KM i wcale tam nie chodzi o zabicie kogokolwiek, masz się po prostu obronić przed agresorem to po pierwsze, po drugie wcale nie jest to walka tylko i wyłącznie w małych przestrzeniach. Po trzecie, spróbuj!

Moim zdaniem z sztukami walki (systemami obrony) jest jak z samochodami, jednemu podoba się Ford, Opel, innemu BMW, jeszcze innemu Ferrari. Gadanie co jest lepsze jest rozmową pt. "wyższość Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi"...

Co do noża nie zamierzam się kłócić. Wszystko zależy od okoliczności w jakich się znajdujesz, czy agresor ma nóż pierwszy raz w ręku itd. Także nie zgodzę się, że przed nożem nigdy się nie obronisz. Inna sprawa jak ćwiczysz na treningu, a potem widzisz prawdziwy na ulicy...

tomekk81 - zgadzam się mięśni na KM sobie na pewno nie wyrobisz.

Bati - zgadzam się w 100%
Ostatnio edytowane przez puchaty1906 : 27.02.2009 o godz. 11:55.
"Dla mnie Wisła to koledzy z którymi piję, jeżdżę na mecze i którzy się za mną wstawią, a nie jakiś 11 grajków z boiska..." by M....r
Odpowiedz cytując