Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 00:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak, 1q2, rząd PO jest najfajniejszy. A na pewno są bardziej cool niż PiS.
Tylko, że nie tego dotyczył mój post, ani tekst Ziemkiewicza. Nie ma to, jak merytorycznie odpowiedzieć na zarzuty. Pomijam już założenie, że tylko wyznawcy Donalda mają prawo do jego krytyki(oczywiście - po litanii zapewnień, że i tak go kochają, a linia partii jest - jak zawsze - słuszna). Nie obchodzi mnie też analiza porównawcza z poprzednim rządem.
Pozostaje kwestia konkretnych zarzutów postawionych obecnemu. Brak odniesienia się do nich traktuję jako komentarz sam w sobie, innego nie potrzebuję.

Swoją drogą, to jest prawdziwa sztuka - napisać kilkanaście zdań komentarza nie odnoszącego się kompletnie do poruszanego tematu.
Przeca napisalem ze szerzej do felietonu z ktorym tak sie zgadzasz, odniose sie najdokladniej jak tylko bede potrafil.I to nie jest tak ze nie odnioslem sie do poruszanego przez Ciebie tematu, tyle ze odnioslem sie do jednego z 2 watkow - jakos sprawy tego co kancelaria ma zamiar zrobic z wyrokiem nie chce mi sie komentowac , szczegolnie ze przynajmniej dla mnie nie jest to jakis wazny temat - natomiast drugi felieton Ziemkiewicza, jak najbardziej

Reszta to bylo takie odbicie pileczki bo niebedac w zadnym stopniu wielkim zwolennikiem obecnej wladzy - nie zgadzam sie na teksty typu - to najgorszy rzad w historii - bo w zasadzie kazdy rzad mozna tak skwitowac, co ucznilem i tu propozycja do Wislaka68 - na temat mojej oceny dlaczego uwazam ze poprzedni rzad byl slabym ,napisze ci w privie bo nie chce byc posadzany ze odgrzewam jakies stare kotlety by probowac odwrocic uwage od problemow dzisiejszych - co bylo by, nie przecze, slusznym zarzutem.

A co do poruszanych pieszych patroli to byly one jeszcze w czasach gdzie rzady Pisu nikomu sie nie snily, byly i w trakcie ich trwania i beda nadal.
Nie przecze ze ktos tu walnal glupote, ktora zostala od razu podchwycona,przeinaczona i osmieszona..
Mi tez - przyznam sie bez bicia - oszczednosci akurat w milicyjnym resorcie, nie za bardzo sie podobaja ale jesli wierzyc temu co mowi Schetyna, to dotycza one tylko przyszlych inwestycji a nie tego ze bedzie mniej paliwa i ludzie z samochodow, przeniosa sie na transport pieszy.

Swoja droga to nie tak dawno byla o tym dyskusja i pani od wszystkiego czyli Jakubiak grubo sie osmieszyla ,stwierdzajac ze to byla by parodia gdyby policjanci mieli poruszac sie konno czy na rowerach - a jak wiadomo obie formy sa respektowane na zachodzie - szczegolnie jedna z konkretniejszych policji , czyli holenderska w duze mierze opiera sie na patrolach rowerowych.

I tu sie klania wd mnie nie problem malej ilosci patroli ,tylko to ze u nas tak policja jak i straz miejska zajmuja sie w duzej mierze zwyklymi .......ami.
Spisywanie meneli , notowizory na kazda puszke piwa lub co jest najwiekszym kurestwem , robienie z ludzi ktory lubia sobie spalic lufke, bandytow - zamykanie na 24 ,rewizje w domach ,sprawy w sadach.Juz pomijajac aspekt moralny takiego dzialania to wyobraz sobie ile to kosztuje czasu, i co jeszcze wazniejsze kasy - a takich spraw jest kilkadziesiat tysiecy, gdzie trza za kazdym lebkiem majacym 0,000000001 grama - wyslac ekipe do rewizji, wywiadu srodowiskowego, przewiesc go na komisariat, przesluchac i uruchomic caly sadowy cyrk , jesli dodamy do tego jeszcze nasza kochana milicje drogowa, ktorej bardzo czesto jedynym celem jest sie ustawic na dobrej drodze, gdzie co prawda wypadkow nie ma ale za to jeleni sporo, to mamy caly obraz jak wykorzystywany jest aparat ktory powinien sluzyc do ochrony zycia i dobytku obywateli a generalnie sluzy do jakis ....... - ktore zreszta daja policji kase ale wcale nikogo przed niczym nie chronia.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 27.02.2009 o godz. 01:04.
94 - Allah Akbar!!