Wyświetl pojedynczy post
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2009, 00:28
smutne to w jakiej głębokiej dupie jest nasza piłka nożna. Lech gra w tej chwili najlepszą piłkę w naszym kraju i nie ma tego co ukrywać. Ale jak widać jest to o dużo za mało na 12 zespół z Włoch, który jest w głębokim dołku i kryzysie.
Nie chę umniejszać wyczynów Lecha w tej edycji UEFA, ale tak naprawdę to Udinese, Deportivo, Feyenoord i Nancy (czyli kluby które są średniakami w Europie) które przechodzą jakieś tam kryzysy, były dla Lecha różnorzędnym a nawet lepszym przeciwnikiem. To jest na serio smutne. Klub z Polski, który jest na fali i ma (ponoć) formę tak naprawdę nie ma szans ze średniakami europejskimi. Lech marzy o LM? Wg mnie to nierealne. Przecież Stilic odejdzie na bank, a znaleźć drugiego takiego grajka będzie graniczyło z cudem (nawet za dużą kasę). Jak widać nowe nabytki nie są wzmocnieniami składu, a jedynie szerokiego składu. Wydaje mi się, że jest to ten sam błąd co robiła Legia z Brazylijczykami i Hiszpanami. Myśleli, że każdy zawodnik to będzie coś w stylu a la Stilic. Gdy odejdzie Semir, to siła ofensywna Lecha straci i to sporo.

Reasumując, nasza skopana niby idzie z poziomem sportowym do góry. Ale może to jest złudne? Może tylko nam się tak wydaje? A może to Wisła (i raczej tak wg mnie jest) w ostatnich 3 latach spuściła mocno z tonu (może poza ostatnim sezonem, ale to raczej był taki wyskok). Jeszcze sporo wody w Wiśle upynie, zanim nasze kluby będą średniakami Europejskimi. Bo jak to możliwe, że tacy zawodnicy jak Astiz, Kosowski, Outtara, Piechna są/byli u nas gwiazdami, a na zachodzie grzęzą albo w słabych zespołach albo nie mieszczą się wcale?
A jak jakaś perełka się trafi (Błaszczykowski, Stilic) to pogra rok, góra dwa i wyjeżdża (i to nie koniecznie na zachód)
Odpowiedz cytując