igortsw napisał(a):

Mam 2 pytania do "szpeców" komputerowych:
1. Od pewnego czasu komp (kupiony pół roku temu), zaczął mi szwankować tzn. wszytko odbywa się 2 razy wolniej (jak nie więcej);włącza mi się chyba z 2 minut(kiedyś max 30 sek.), poza tym, gdy próbuje włączyć muzę przy wykonywaniu innej czynności np. przeglądaniu neta, to raczej nie jest ona już sama w sobie muzyką, bo jest ona zwolniona kilkakrotnie i w skrócie mówiąc "zmutowana".
Dodam tylko bo wiem,że każdemu przyjdzie na myśl, że jakiś wirus, otóż skanowałem Kasperkym kilkakrotnie kompa jednak bez efektów... Co jeszcze ciekawsze robiłem też format kompa, co również nie przyniosło efektu.
2. Nie mogę sobie poradzić z Neostradą, nie raz rozłącza mi się po prostu i nie mogę jej uruchomić, jedynym sposobem jest reset kompa, bo gdy próbuje go normalnie wyłączyć, to już gdy pojawia się niebieskie tło i pisze "zapisywanie ustawień" to po prostu nie wyłącza się tylko stoi cały czas w tym samym miejscu - dzieje się tak tylko gdy wywali mnie z Neo, w innych przypadkach komputer wyłącza się normalnie.
Ma ktoś jakikolwiek pomysł jak z tego wybrnąć
|
1. jako "spec" zalecam sprawdzic po odpowiednim wpisnieciu alt+ctrl+delete czy cos ci nie obciaza procesora( kiedys mi obsciazal jakis programik na 100% i mialem podobne utrudnienia)
-jezeli taki jest i obciaza to wpisac w googla jego nazwe i zobaczyc co to jest( czy mozna pezproblemu usunac)
- jak nie ma to niewiem :(
2. zmien neta z NEO-zdrady(neo-zarazy) na cos innego