Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2009, 16:08
kristos napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne zdanie na ten temat i myślę ,że w dużej mierze postawa zawodników zależy od autorytetu trenera. Trener posiadając duży autorytet w drużynie, potrafi przekonać zawodników do maksymalnej pracy.
Dobrym przykładem takiej pracy trenerskiej jest Tarasiewicz,który z przeciętnych zawodników potrafił stworzyć na prawdę ciekawy zespół.
Co do Tarasiewicza to zobaczymy czy to tylko przeblysk czy cos dlugoterminowego, bo jak wiadomo wejsc na szczyt jest chyba prosciej(przyklad Michniewicza w Lubinie,czy Lenczyka w Belchatowie) niz potem na tym szczycie sie utrzymac.
To sie tyczy tez naszego trenera ktory szturmem zwojowal lige w poprzednim sezonie a w tym jak widac beda problemy by nawet wymeczyc mistrzostwo - co dla mnie nie oznacza ze automatycznie Skorza stracil autorytet, czy sie wypalil.
Kazdy sezon to nowe rozdanie i to nie jest tak hop-siup ,jak niektorym sie wydaje - powtorzyc wyczyn z poprzedniego.Szczegolnie ze te kilka zespoow ma bardzo podobna sytuacje tak kadrowa jak i budżetową.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.02.2009 o godz. 16:19.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując