eye63 napisał(a):

Ogółem to mam pytanie do kogoś obeznanego w finansowych tematach - odnośnie
Po trzecie - jak ktoś, kto wydaje około 17 milionów na wynagrodzenia, jest w stanie zrezygnować z pracownika, który przez pół roku brałby 7 tys. miesięcznie lub jak był w stanie go puścić za darmo, a ofertę, która prawdopodobnie by go zadowoliła, przeznaczyć dla innego piłkarza, za którego jeszcze trzeba było trochę zapłacić. Ja rozumiem takimi gestami się posługiwać jak jest kasa, ale jeśli wychodzi, że jej nie ma - to jest to dla mnie niezrozumiałe.
|
Chodzi Ci za pewne o Kosowskiego. Nie wiemy jak wyglądały kulisy przedłużania kontraktu z Kosa, dlatego trudno ocenić. Kosowski mógł też sam spłacić swoj kontrakt. Należy zadać to pytanie Bednarzowi, bo widocznie on uznał, że rozwiązanie jeszcze półrocznego kontraktu było dobre dla klubu.
1q2 napisał(a):

Ja tak tylko sie zastanawiam czy aby pozyskanie sponsora strategicznego nie spowoduje ze bedziemy.....jeszcze biedniejsi.
Bo rozumiem ze to 6.68 to z racji reklam na koszulkach itp - a to przjemuje bah , ktory co najwyzej bedzie placil polowe tego co TF.
ps jestem tez ciekaw co oznaczaja pozostale koszty operacyjne - prawie 4 melony.
|
Jestem niemal pewien, że Telefonika będzie płacić Wiśle niezależnie od tego czy się reklamuje na koszulkach, ponieważ jest jej właścicielem i głównym sponsorem. Ponadto nie wiemy na ile opiewa umowa z bet-at-home. Niektóre gazety mówiły o 3 mln złotych, natomiast inne o 2mln euro. Chyba nie myślałeś, że Wisła wymieniłaby 6mln zł na 3zł.