Wyświetl pojedynczy post
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2009, 19:24
Wg. mnie skład powinien wyglądać następująco:
Pawełek
Singlar-Cleber-Marcelo-Diaz
Mały-Sobol-Jirsak--Boguski
Brożek, Ćwielong

W obwodzie mamy:Beto, Baszcza, Cantoro, Zienia, Gołosia, Niedzielana, Łobo, Marcela, Głowackiego,Brożek...
Mimo narzekania, że Lech i Legia lepsze składy mają...to śmiem twierdzić, że mamy kłopoty bogactwa i ekipe na mistrza. Problem jest jednak w ustawieniu zespołu przez Skorże. Boję się tego, że będziemy w każdym meczu mieć wizualną przewagę, którą nie będziemy mogli udokumentować zwycięstwem...wyniki będą 0:0, 1:1, indywidualne oceny piłkarzy wysokie, gra niby dobra, dużo sytuacji, gra presingiem, dobre przygotowanie fizyczne....i brak wyniku Wszystko to było w meczu z Ruchem w poprzedniej rundzie i boję się, że tak będzie wyglądała nasza gra. Nie mam nic do Skorży, ale myślę, że powinien drużynę ustawiać bardziej ofensywnie przykładem Wisły Kasperczaka, Smudy, oraz dzisiejszego Lecha.
W poprzednim sezonie wszystko było ok, teraz gra przypomina mi nieco defensywne ustawienie jakie preferował Petrescu.
Mamy miażdżyć, Wisła przyzwyczaiła do takiej gry. Brożek, Jirsak, Mały, Ćwielong, Boguski to piłkarze którzy czekają na hasło "do ataku". Albo wygrywamy po 4:0. albo przegrywamy 3:4. Innej opcji być nie powinno...A jednak mam przeczucie, że 0:0 i 1:1 to będą najczęstrze wyniki (pfu.pfu)
Odważnie, z jajem, nie pierdo..ć się z leszczami, pokazać kto tu jest kto, w każdym meczu atak przez 90min. i majster za 12 kolejek.
Dużo zależy od najbliższego meczu. Jeśli dadzą ciała można smiało stwierdzić 5 miejsce na koniec sezonu. Jeśli będzie gra ofensywna, presing i dobry wynik to są nadzieje.
Nie możemy się ich przestraszyć i grać defensywnie i asekurancko. To nie gra z Barceloną tylko polska liga, tu gra się o to by być wicemistrzem, bo mistrzostwo jest tylko dla Wisły i musimy do tego scenariusza przyzwyczaić reszte stawki. Miazga 5 do 0, i fotel lidera.
Ostatnio edytowane przez Kordel_Walker : 22.02.2009 o godz. 19:27.
Odpowiedz cytując