Wyświetl pojedynczy post
coolibeer
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.02.2009, 01:38
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie przegladnałem jeszce raz na spokojnie wazny wlasciwie z kazdego punktu widzenia wywiad z Bednarzem.

Rzucily mi sie na oczy dwa pytania i dwie odpowiedzi

1.Wiele ostatnio mówi się na temat skautingu Lecha. Czy w Wiśle planujecie powstanie takiej komórki?

Jacek Bednarz;Nie mamy grupy osób, którym płacimy stałą pensję za wyszukiwanie zawodników. Są natomiast współpracownicy. Te osoby wiedzą, jakich zawodników poszukujemy i jeśli dochodzi do transferu, to mogą liczyć na zwrot kosztów czy prowizję. Klub nie jest natomiast przygotowany na budowę siatki skautingu.

2.Czy w klubie jest plan budowy systemu szkolenia na wzór zachodni?

Jacek Bednarz;W najbliższym czasie nie będzie, bo Wisłę czeka okres tułaczki, do momentu gdy zakończy się budowa stadionu. Żeby myśleć o stworzeniu akademii piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, trzeba mieć bazę. My jej w tej chwili nie mamy, więc trudno mówić o szkoleniu młodzieży na wielką skalę.

Wg Bednarza zbyteczne jest zatem cos takiego jak scouting,baza treningowa.Ba wogole po to to komu,same straty lepiej kontraktowac Matusiakow i Lobodzinskich to sa dobiero "zlote" interesy panie Jacku!
Ja w tych odpowiedziach widzę coś zupełnie innego.
Skauci nie kontraktowani na etat tylko pracujący za prowizję czyli nie "czy się stoi czy się leży" ale" jaka praca taka płaca"
Baza treningowa jest podstawą do szkolenia młodzieży skoro pierwsza drużyna musi trenować w Skotnikach to gdzie mają trenować drużyny młodzieżowe?
Odpowiedz cytując