Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2009, 18:03
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post

a fe, obywatel chce w demokratycznym ustroju stworzyć alternatywę dla panów K. Coś niesłychanego, że też ma czelność!
Panowie K są tak na prawo jak sanacja, którą czczą.

Swoją drogą, nie wiedziałem, że z Nowaka liberał

... *wystarczy przeczytać w całości zacytowany artykuł: "Myślę, że najlepszym zabezpieczeniem byłby konstytucyjny zakaz wprowadzania przymusu ubezpieczeń społecznych, których szkodliwość, zarówno majątkowa, jak i społeczna od dawna nie budzi wątpliwości. Zniesienie przymusu ubezpieczeń społecznych nie oznacza ich likwidacji. Jeśli ktoś nadal będzie chciał niekorzystnie rozporządzać swoim mieniem, to nadal będzie mógł to robić. Chodzi o to, żeby do takich głupstw nikogo nie zmuszać."
Oczywiście że pan M ma prawo tworzyć taka alternatywę jaka mu sie podoba. Tak samo jak wislak68 ma prawo pisać że używane przez niego argumenty mające zdyskrytować przeciwników politycznych są: żenujące, niezgodne z prawdą i służą nie tyle roziązaniu problemu co partykularnym interesom pana M.

Nie tyle Nowak jest liberałem co M endekiem.

Bardzo dobrze dobrany cytat. Nie zmienia to jednak faktu że czytając artykuł musisz się chyba zgodzić z tym że główna tezą artykułu jest wskazanie OFE jako głównych winowajców niskich emerytur i wskazanie tych polityków którzy opowiadli sie za tym rozwiązaniem jako winnych temu stanowi rzeczy. Oczywiście pan M ma prawo stawiac takie tezy natomiast argumenty uzyte przez niego sa jak napisałem wczesniej: żenujące.