Karherop napisał(a):

przejęzyyczłem się , chodziło mi o sezon 04/05 ( a nie 03/04) , którego punkty na starcie przyszłorocznych rozgrywek nie będę już obowiazywały , a dalej posługujesz się nimi w stawianiu Lecha w rankingu przyszłorocznych rozgrywek . Tak się przypadkiem składa że , jesli chodzi o rozstawienie to Artmedia Petrżałka będzie miała na początku przyszłego sezonu 11,666 pkt , Anathorsis Famagusta 11,749 , a Lech aż ... 9,083 .
Jeśli chodzi o Wisłe będzie miała niestety tylko 7,083 punkty rankingowe a wspomniany też przez Ciebie PAOK będzie miał 8,349 pkt . Wynik polskich drużyn moze się jeszcze poprawić nieznacznie jeśli Lech coś ugra jeszcze w tej edycji pucharów , jednak tego nie można uznać za wiadomość pewną , a jedynie przypuszczenie .
Także jeśli już rozważasz rostawienia przyszłorocznych pucharów to weź pod uwagę wszystkie wyliczenia , a jest tego troche .
|
Nie masz racji. O rozstawieniu decyduje ilośc punktów zdobytych w ostatnich pięciu sezonach (czyli 4/5, 5/6, 6/7, 7/8, 8/9). Punkty z sezonu 04/05 będą uwzględniane w losowaniu pucharów w sezonie 09/10. Punkty z 04/05 odpadają PO losowaniu.
Karherop napisał(a):

|
Chodzi mi tylko o to że zakładasz że Lech wygra lige w tym sezonie i będzie grał w eliminacjach LM w przyszlym sezonie ... i tyle . Tego się już nie wyprzesz
|
Nie zakładam, że Lech wygra, lecz rozważam co by było gdyby. Całym sercem liczę, że mistrzem będzie Wisła. Ewentualnośc zawsze jednak jest, że nie damy rady w tym składzie...
marco94 napisał(a):

Zagraniczne serwisy nie wiedzą, że Lech to Amica i nie dodają trzech punktów Amici z sezonu 04/05