Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2009, 02:09
St@chu napisał(a):Wyświetl post
Garguła podpisał kontrakt na 5 lat... Wart ok. 300 tys. euro za seozn. Co oznacza że wartośc kontraktu to około 1,5 mln euro... A Ty twierdzisz że to nie starczyłoby na jakiś podrzędncych graczy...
Czyli uważasz, że dobry gracz, taki wart 1 mln €, zgodzi się na roczny kontrakt w wysokości 100 tys €? Według mnie sporo lepszym pomysłem jest szukanie piłkarzy bez klubów i płacenie za kontrakty. Dzięki temu mogą przyjść do nas zawodnicy prezentujący dobry poziom. Czasami aż mnie śmieszą niektóre sytuacje w których kibice czepiają się o "skąpstwo" zarządu. Weźmy jako przykład Marcelo. Nie pamiętam na jaki czas ma kontrakt, ale załóżmy, że na 3 lata kontrakt po 250 tys €. Zamiast tego mogliśmy mieć piłkarza pokroju Banasia albo Wołąkiewicza. Zapłacilibyśmy 450 tys € za transfer i kontrakt na poziomie 100 tys € za sezon, razem 750 tys €. Tak więc może już rozumiesz, że obecne myślenie zarządu jest bardziej długofalowe niż te twoje?

Co do zarządu to oczywiście potępiam to, w jaki sposób działa u nas skauting, a dokładniej to, że bierzemy tego kto sam się zgłosi. Wkurzające jest także to, że zarząd planuje, iż zacznie planować rozwój młodzieży gdy zgodnie z planem planu będziemy mieli nowy stadion.

Posrane to? Od urodzenia mieszkam w Polsce i się przyzwyczaiłem.
Odpowiedz cytując