Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 23:15
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Odpowiadam:

Aby ocenić wiedzę pan M na temat OFE i ubezpieczeń społecznych wystarczy przeczytać w całości zacytowany artykuł.* Jak napisałem wczesniej: żenada.

PO to centrum. PiS to centro prawica. Tekst nie uderza w żadne socjalistyczne pomysły ale w potencjalnych konkurentów M na prawicy. Zwróć uwagę że motywem przewodnim artykułu nie jest bynajmnej krytyka obowiązkowych świadczeń emerytalnych ale faktu że część sposród tych środków może być zarządzana przez firmy zagraniczne (w domysle panstwowy ZUS jest ok). Jeśli to ma być krytyka socjalizmu to ja dziekuję.

Pan M juz od dłuższego czasu pracuje nad tym (wspólnie z panem Nowakiem) aby pod skrzydłami Radia Maryja stworzyć ruch polityczny który miałby być "prawicową altenatywą" dla PIS. I to własnie tę inicjatywę miałem na myśli. Pan M zmienia konia.

a fe, obywatel chce w demokratycznym ustroju stworzyć alternatywę dla panów K. Coś niesłychanego, że też ma czelność!
Panowie K są tak na prawo jak sanacja, którą czczą.

Swoją drogą, nie wiedziałem, że z Nowaka liberał

Cytat:
Jak napisalem juz wczesniej: kwestia obowiazkowości świadczeń spolecznych to zupełnie inna dykusja (myśle że na tym gruncie dogadalibyśmy się). Pan M w cytowanym artykule do tego problemu sie nie odnosi. Krytykuje coś zupelnie innego.
... *wystarczy przeczytać w całości zacytowany artykuł: "Myślę, że najlepszym zabezpieczeniem byłby konstytucyjny zakaz wprowadzania przymusu ubezpieczeń społecznych, których szkodliwość, zarówno majątkowa, jak i społeczna od dawna nie budzi wątpliwości. Zniesienie przymusu ubezpieczeń społecznych nie oznacza ich likwidacji. Jeśli ktoś nadal będzie chciał niekorzystnie rozporządzać swoim mieniem, to nadal będzie mógł to robić. Chodzi o to, żeby do takich głupstw nikogo nie zmuszać."

Cytat:
Zaskakuje mnie że muszę tłumaczyć Ci tak oczywiste rzeczy.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce