hawkins napisał(a):

|
Gdzie ja niby uwzględniałem 03/04? Tych punktów nikt nie bierze pod uwagę już od początku tegorocznego sezonu pucharowego. Wszystkie moje obliczenia powstają na podstawie punktów z sezonów 04-05 do 08/09.
|
przejęzyyczłem się , chodziło mi o sezon 04/05 ( a nie 03/04) , którego punkty na starcie przyszłorocznych rozgrywek nie będę już obowiazywały , a dalej posługujesz się nimi w stawianiu Lecha w rankingu przyszłorocznych rozgrywek . Tak się przypadkiem składa że , jesli chodzi o rozstawienie to Artmedia Petrżałka będzie miała na początku przyszłego sezonu
11,666 pkt , Anathorsis Famagusta
11,749 , a Lech aż ...
9,083 .
Jeśli chodzi o Wisłe będzie miała niestety tylko
7,083 punkty rankingowe a wspomniany też przez Ciebie PAOK będzie miał
8,349 pkt . Wynik polskich drużyn moze się jeszcze poprawić nieznacznie jeśli Lech coś ugra jeszcze w tej edycji pucharów , jednak tego nie można uznać za wiadomość pewną , a jedynie przypuszczenie .
Także jeśli już rozważasz rostawienia przyszłorocznych pucharów to weź pod uwagę wszystkie wyliczenia , a jest tego troche .
hawkins napisał(a):

|
Wiesz, tak jak wszyscy tutaj chciałbym, aby to Wisełka zdobywała dla nas te punkty. Pomimo braku wzmocnień ciągle liczę na mistrza (jak wszyscy tutaj). Jednakże trudno udawac, że Lech nie istnieje i że ich gra nic nam nie zmienia. Poza tym cały ten ranking powstał, aby oceniac ogólnie mówiąc sytuację polskiej piłki, a nasz rankingowy ekspert tworzy analizy nawet po odpadnięciu Wisły...
|
Chodzi mi tylko o to że zakładasz że Lech wygra lige w tym sezonie i będzie grał w eliminacjach LM w przyszlym sezonie ... i tyle . Tego się już nie wyprzesz .