Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 17:24
np_beets

Cieszy mnie, że choć jeden z kibiców z Poznania, czuje się troszeczkę zażenowany sytuacją Rejsa i Lecha. Jednak musisz wysłuchać co myślę nie o Tobie, ale o reszcie Twojego klubu.

Cała reszta klubu z Poznania zasługuje na izolację krajową. Dla mnie sprawa nie ma żadnych niejasności. PZPN powinien was zdegradować, tak jak innych. Wtedy zobaczymy, jak ocenicie przestępstwa Rejsa i jego kumpli z klubu a raczej spod celi, gdy dream team wam pryśnie w siną dal a może i Rutkowski, o ile wcześniej prokurator nie zapuka do jego drzwi w sprawie Amici, co nikogo w tym kraju by nie zdziwiło ani troszeczkę. Może Wasze pokolenie w Poznaniu jest wykrzywione moralnie, ale uwierz mi, że przyszłe pokolenia ocenią Was i Rejsa jednoznacznie za krzywdy wyrządzone klubowi i jego tradycji, o ile Lecha obecnie zdegradują, zgodnie z prawem i zasadami stosowanymi za te same czyny wobec innych klubow korupcyjnych, lub przemianują Wam nazwę i historię klubu od 2006. Jeśli jednak PZPN potwierdzi Wam to co Wam obiecało pod stolikiem, że zdejmie z Was odpowiedzialność za korupcję i nie odbierze Wam jednocześnie, zarówno starej nazwy klubu, jak i całej jego historii, to liczę na wszystkie te kluby, które zostały ukarane surowo za korupcje, że zgłoszą PZPN do Sądu o odszkodowanie za niesprawiedliwą na Waszej podstawie degradacje a ponadto wystąpią do PZPN o odebranie Wam starej nazwy i prawa do historii dawnego Lecha, tak aby w statystykach Waszego klubu, podawanych przez Ekstraklasę i PZPN, była już tylko historia Amici Wronki albo Amici Poznań. Aby elementarne choć zasady sprawiedliwości, mogły zaistnieć w Polsce naszych marzeń.

Jakiekolwiek inne rozwiązanie Waszej sprawy, będzie kontynuacją korupcji w polskiej piłce, pod przewodnictwem nie tylko już PZPN, ale także i Ekstraklasy SA. Wtedy nie zdziwi mnie nawet fakt przyznania dla Rejsa przez Wasz klub czy władze miasta i uczelniane - honorowego członkowstwa i obywatelstwa w klubie i mieście Poznań, a nie tylko transparenty proRejsowskie, popierane hymnami na jego cześć.

Ale ja już Wam wtedy ręki nie podam. Już teraz po tej akcji stadionowej z Rejsem, brzydzę się Wami i choćbyście zdobyli LM i co tam jeszcze, to piętno korupcji zawsze będzie już nad Wami i każdym Waszym tytułem.
Ostatnio edytowane przez kot : 20.02.2009 o godz. 17:36.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując