Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 15:37
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Zacytowany tekst Michalkiewicza moim zdaniem jest żenujący. Widać że chłop nie ma o OFE (i ogólnie ubezpieczeniach społecznych) zielonego pojęcia
wiesz, pojecie ma jakie ma, jak duze nie mnie to oceniac, bo ze tak powiem to nie moja branza, natomiast ciekawi mnie co takiego spowodowalo, ze wg Ciebie St. M nie ma w ogole pojecia o OFE, ZUS itp...

Cytat:
ale na siłę stara się dowalić swoim potencjalnym konkurentom na prawicy
PO i PIS a wczesniej AWS i UW to prawica rozumiem To wybacz ale mamy chyba kompletnie inne pojecie na temat prawicy, bo jak dla mnie to tekst, ktory uderza przede wszystkim w socjalistyczne pomysly, ale okay kazdy ma swoje widzenie sprawy przynaleznosci do prawej lub lewej strony sceny politycznej.

Cytat:
(jak wiadomo sam dość intenywnie pracuje nad tym żeby w wyborach do Parlamentu Europejskiego wystartować z własną partią).
chodzi Ci o start St. M czy o start UPR jako partii

Cytat:
W swoich pożal się Boże wywodach zapomina dodać najważniejszego: a mianowicie pani otrzymująca pierwszą rentę z OFE miała prawo zdecydować czy chce aby jej 7,3% składki było wpłacane i zarządzane przez ZUS czy przez wybrane przez nią OFE. Co więcej wybierając OFE zrobiła najprawdopodobniej dobry interes bo przy zarządzaniu ZUS-owski miała by tych pieniedzy mniej niż 23 pln miesięcznie.
no okay, wiec "dzieki" ZUSowi ta kwota bedzie jeszcze mniejsza, dajmy na to, 15PLN, tylko powiedz szczerze co to zmienia

Cytat:
Takich rzeczy jak stosowanie obecnych stawek depozytowych do obliczania potencjalnych zysków odsetkowych w przeszłości nawet nie chce mi się komentować.
aniby dlaczego, masz na swoim koncie 6 tys, jesli to Twoje pieniadze(tzn mialy byc Twoje ale jak wiemy ostatecznie nie sa) to przychodzisz to wczesniej wybranego OFE i mowisz poprosze moje 6 klockow. Po czym idziesz do banku i wplacasz na lokate, jako ze obecnie oprocentowanie jest dosc wysokie wiec wykorzystujesz ta sytuacje.