Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.02.2009, 15:08
zim zum napisał(a):Wyświetl post
nie zgadzam się, to raczej Udinese więcej straciło na złej murawie. Przekonasz sie w rewanżu. Gra piłką była zdecydowanie po stronie gości.
Też mi się wydaje, że technicznie Udinese ma przynajmniej 14 gości do gry, podczas gdy w Lechu tylko Stiliciowi, Murawskiemu i Lewandowskiemu można podać gdziekolwiek, a i tak przyjmą. Reszcie mniej lub bardziej odskakuje piłka, tego u Włochów raczej nie widać, dlatego naprawdę w rewanżu nie widzę Poznaniaków. Niemniej jednak to było ciekawe doświadczenie ich pooglądać w pucharach, w końcu nie trzeba było się wstydzić za baty od Austrii Wiedeń, FK Moskwa i innych średniaków, lecz widać było walkę z najlepszymi.
Chciałem zwrócić uwagę na fakt, nie wiem czy to praca Smudy, czy nie - ale świetnie grają bez piłki, w sensie prowokacji, wymuszania faulów itd. Dawno nie widziałem, żeby polska drużyna tak grała. Np. Domizzi (największy makaroniarz), zaczęło się od jakichś tam uwag, łapania za koszulkę i ogółem faulowania Rengifo, po czym po wyrównanych starciach, wreszcie dostał z bańki , a później jeszcze sławetna scena przy rogu, kiedy to Rengifo mu coś mówił, a ten biegał za nim obrażony i kazał mu powtarzać, a później płakał do sędziego czy nie słyszy . Lubię włoskie drużyny, ale tych żalących się hipokrytów włoskich-pedziochów w stylu Materazziego i Panucciego, po prostu nie trawię.
Jeśli sędzia będzie ciut ostrzejszy i nie będzie "lżejszy" dla Włochów (a pewnie tak będzie), to może być ciekawie także i pod tym względem w rewanżu.
Odpowiedz cytując