runner napisał(a):

Krótkie proste pytanie. Jakie zadanie ma trener bramkarzy ?
ODP. Min. doprowadzenie bramkarza(y) do jego maksymalnych możliwości i utrzymywanie równej dobrej formy przez większość sezonu.
St@chu Weź proszę przyjdź na mecz lub chociaż oglądnij cały mecz w TV a nie tylko skróty.
Ja za każdym razem na meczu w nerwowej sytuacji zastanawiam się Pawełek złapie piłkę czy znowu nerwowo ją gdzieś odbije...
Jaki postęp przez ostatni rok zrobił Cebanu ? ...nawet nie jest drugim bramkarzem... ubierz okulary chłopie
Tu nie chodzi o znajomość fachu trenerskiego, ale o ocenę efektów pracy trenera Kazimierskiego w Wiśle. 100% poparcia dla Incognito2192
|
Mecze oglądam od lat z wysokości trybun więc aluzja co do skrótów lekko nietrafiona niestety...
Co do Pawełka i jego wyjść to mam podobne uczucia, ale takie same nerwy towarzyszyły mi chociażby przy Majdanie, który także staczał się u nas po równi pochyłej, jednak wtedy nikt o trenerze bramkarzy nawet nie myślał...
Zastanawiam się jak słaby musi być trner bramkarzy Lecha że Dolha z najlepszego bramkarza w lidze w pare miesięcy stał się cieniem samego siebie...
Nie osądzam że Kazimierski jest dobry... Uważam tylko że trener bramkarzy to nie wszystko i nie ma podstaw do tego żeby obarczać go całą winą i jechać po nim z góry na dół. Ktoś zaczął, rzucił hasło że Kazimierski jest do dupy i teraz wszyscy wskakują do tej rzeki i napieprzają na niego ile wlezie bo tak najwygodniej... A ja uważam że sam trening nie jest w stanie tak zmienić bramkarza żeby nie umiał piłki dobrze wykopać z piątki.
Moja diagnoza to przede wszystkim psychika i brak konkurencji dla Pawełka...