Wyświetl pojedynczy post
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2009, 20:18
Mareq

a w 1950 "polski" parlament przyjął plan sześcioletni w którym Polska miała rosnać w siłę a ludzie życ mieli dostatnio - to samo zapowiadały rządy kolejnych kacyków.

i co z tego?

Plany Tuska są bełkotem gorszym od tamtych albowiem tamci wiedzieli co mają robić i wierzyli w to co robią.

Tusk zaś - nie wie co robić i nie wierzy w to co robi -

najlepszym jajem jest akcja wymiany unijnych euro na złotówki jako stachanowska akcja w obronie złotego. Muszę powiedzieć, że propaganda godna ziomów dziadka - czcze pustosłowie albowiem wymianę euro na złotówki dokonuje sie zawsze przy płatnościach w danych działaniach - pośrednich i końcowych. Wynika to nie z widzimisie Tuska tylko z zawartych umów z beneficjentami.

Rozdmuchanie tej akcji jak również takie głupie wypowiedzi p. Gleba - nie dość że mnie przestały śmieszyc - to zaczynają mnie przerażać - dlatego, że ta ekipa faktycznie nie ma pomysłu.

I nie jest istotne czy sytuacja jest tak dramatycznie beznadziejna (bo jest) czy też po prostu są lewusami.

Litwa Estonia - są dziś bankrutami ale o tym sie na razie nie mówi - właśnie dlatego, że są ERM2 - te kraje są juz tylko ekonomicznymi wydmuszkami. Słowacji sie udało zupełnym fuksem ale ich załamanie gospodarcze bedzie głębsze niż ościennych krajów - kurs wymiany i obecna pozycja euro spowoduje odpłyniecie kapitału z tego kraju w tempie szybszym niż można przypuszczać - to są spekulacje. Litwa i Estonia to jest fakt.

W szczególności śmieszy mnie propaganda tej nedznej partii bedącej u władzy m.in. z tego powodu, że mówią o ERM2 w momencie kiedy nie mają rozliczonego deficytu za poprzedni rok dlatego, że de facto budżet nie został domknięty - jest to ewenement ekonomicznie godny sytuacji z 1989r.

Niech platforma zakończy zobowiazania budżetowe rok 2008 a później pindoli o czymś co słyszała z gazet
Ostatnio edytowane przez sambo : 18.02.2009 o godz. 20:20.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43