Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2009, 17:13
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
To może ja też się wtrącę w dyskusję. Ja też jestem zdania, że wielu się niezdrowo podnieca niektórymi piłkarzami. To, że ktoś ma dobre CV nic nie znaczy, a panowie podniecający się ciskają kalumnie pod adresem zarządu, kiedy okazuje się( lub im się tak wydaje), że zbawca Wisły do Wisły jednak nie przyjdzie.
Czy ktoś tu robi z Ettiena zbawcę?Ludzie zwyczajnie się niepokoją, bo być może ucieka nam szansa na napawdę solidnego zawodnika na pozycji na któej od lat mamy deficyt.
Czytając przodowników tego tematu takich jak można odnieść wrażenie, że Nei to zawodnik na miarę czołowych klubów europejskich, że Silanpaa to bramkarz jakiego ekstraklasa jeszcze nie widziała
Jak widzę, jesteś sadomasochistą, bo wyciągasz wniosku na podstawie forumowych humorów i analiz...
albo że Ettien to rozgrywający na miarę Stilica najmniej.
Proszę Cię, nie porównuj mi tu jakiegoś Stilica, bo on dopiero aspituje do gry na zachodzie, a Ettien grał przez pewien czas w Drugiej (po Premiership) lidze świata, a to już coś musi oznaczać.Przypomnieć Ci np, skąd wyciągneliśmy Kalu Uche?
Wszystko fajnie, gdyby te opinie były choć w minimalnym stopniu oparte o faktyczną, merytoryczną i aktualną wiedzę na temat danego zawodnika. ALE NIE SĄ! Nie można obrażać ludzi na prawo i lewo tylko dlatego bo coś się komuś wydaje.
A jaką my wiedzę mamy posiadać o gościu, który nie grał rok czasu, oprócz tego, że nie wyrabia kondycyjnie a mimo to gra dobry mecz na trudnej pozycji ofensywnego i pomocnika?
Istnieją poważne przesłanki, by wierzyć, że do dawnej formy już nie wróci. Ponadto wystawianie go w meczu o punkty przy słabej formie fizycznej to wystawianie go na ryzyko kontuzji. A podkreślmy jeszcze jedną rzecz, ten zawodnik raczej na pewno nie będzie wielkim wzmocnieniem w tym sezonie, bo ten sezon kończy się za trzy miesiące i nie ma większych szans żeby Ettien doszedł do pełni formy fizycznej w tym czasie. To nie przypadek, że Descarga misiącami dochodził do formy, a potem złapał kontuzję, przypadkiem też nie jest dla mnie fakt, że Energie Cottbus jednak Ettiena nie podpisało.
Istnieją też przesłanki, że zawodnik ten jak na nasza ligę, może być zawodnikiem wybitnym.Z pewnego pozomu się nie spada.Jeśli umiesz kopnąć piłkę, będziesz ją dobrze kopał do końca życia.Do tego dochodzi aktualna forma sportowa, a jeśli tą złą formę zaprezentował w sparingu, to wole nie myśleć, co się dzieje, gdy jest na gazie.

Moim zdaniem Ettien to zbyt wysokie progi jak na nasz klub.Pewnie Bednarz naopowiadał mu jakiś głupot, zawodnik przyjechał, rozpętał się szum mediallny, wzrosła sprzedarz karnetów,zawodnik gra dobry mecz w sparingu, jednak Wilczek mówi, że go nie powalił na kolana, Wisła rezygnuje z transferu i do mediów podaje informację, że zawodnik ma zbyt duże wymagania jak na możliwości finansowe Wisły/nie spełnia wymagań sportowych Wisły.Wszak Prezes by chciał za darmo Cristiano Ronaldo

[/QUOTE]
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.02.2009 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując