eye63 napisał(a):

|
To daruj sobie te odczucia albo zatrzymaj je dla siebie i trzymaj się tematu.
|
Sorry kolego, ale to Ty wyskakujesz z jakims waleniem konia

. A nie wydaje mi sie zeby to bylo tematem, btw, do ktorego ja caly czas nawiazuje
eye63 napisał(a):

Tzn. który ostatni wywiad? Jeśli video, to przepraszam, ale nie mam możliwości obejrzenia go na tę chwilę.
No pewnie, że jeden mecz to nie podstawa do oceniania, tylko dlaczego Wilczek go ocenia? Kim on jest, jaki ma wykładnik, żeby oceniać piłkarza - grał w piłkę, jest mistrzem scoutingu, byłym trenerem?
Ja dobrze wiem ile trzeba obserwować piłkarza i że każdemu zdarzają się lepsze/gorsze mecze, ale u nas się tego nie robi, bo nie ma scoutingu i trzeba wróżyć z fusów.
Wilczek na podstawie jednego meczu mógł stwierdzić, że koleś nie powala, a ja stwierdzam, że jednak potencjał do gry to on ma. A czy ma to się dopiero okaże lub nie.
|
Ale Wilczek jest w klubie, pelni taka funkcje ze wszystkie informacje przez niego przechodza i jest z nimi na bierzaco. To nie jest opinia Wilczka jako osoby, ale Wilczka jako przedstawiciela Wisly. Jest w scislym kontakcie ze Skorza i innymi trenerami, wiec wie "ciut" wiecej na temat tego zawodnika niz Ty.
eye63 napisał(a):

|
Ja nad Etiennem nie pieję z zachwytu, mówię, że to solidny grajek, który może się nam bardzo przydać.
|
Moze, moze nie. W dodatku niewiadomo jak bedzie wygladac jego przyszlosc, moze jednak trafi do Wisly.
eye63 napisał(a):

Taa... i kogo byśmy kupili ? No rzuć jednym nazwiskiem piłkarza, który nie byłby za drogi, nie chciałby za wysokiego kontraktu, zgodziłby się na motywacyjny, za którego wyłożylibyśmy te powiedzmy 500 tys. euro.
Co Ty od niedawna obserwujesz naszą "politykę"?
|
Np post AYALI wyzej.
W dodatku co to ja manager jestem jakis, ze mam Ci nazwiskami rzucac ? Nie uwazasz ze im bardziej znane nazwisko tym wieksza kwota ? A np Stilica z Lecha ktos znal przed transferem ? I myslisz ze wydali na niego miliony ?
Innym sposobem jest zainwestowanie w mlodych zawodnikow z ME, lub w polepszenie dla nich bazy treningowej i szkolki. Bo to ze mamy uzdolniona mlodziez to chyba kazdy wie, trzeba tylko nad nia popracowac.
eye63 napisał(a):

|
Ogółem to powinienem od razu skierować Cię do przedszkola na szukanie odpowiedzi,
|
juz brakuje argumentow ze atakujesz mnie osobiscie ?
eye63 napisał(a):

ale ok - uważam, że gość, który 10 lat grał w Hiszpanii, w swojej karierze kilka razy grał z największymi i nie wypadał słabo; z miejsca pojęcie o piłce musi mieć. Miał to udowodnić w sparingu i jak na rok przerwy (w ogóle grałeś kiedyś poważniej w piłkę, nawet amatorsko?) potrafił taką choćby jedną dobrą piłkę zagrać (a zagrał pewnie więcej, tzn. że potencjał wciąż ma). Nigdy nie wiadomo czy wypali, czy odbudujemy go fizycznie, ale moim zdaniem warto zaryzykować. Wiem, że Twoim nie, no bo w końcu oszczędzimy kasę, która pójdzie na transfer naprawdę dobrego zawodnika .
|
Tak, gralem w pilke przez 14 lat i robie to nadal.
No i co z tego ze gral przez iles lat za granica ? Takim tokiem rozumowania to np Kryszal u nas powinien zdobyc krola strzelcow.
I napisz mi w koncu, gdzie ja pisze ze Ettien to bedzie/nie bedzie wzmocnienie ? Pisze tylko zeby sie nim tak nie podniecac jakby niewiadomo kim byl. A to jaki ma umiejetnosci to zaufam sztabowi trenerskiemu, bo wybacz, ale Ty masz zbyt niska widze zeby oceniac jakakolwiek przydatnosc zawodnika