Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.02.2009, 12:11
mic napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wnikam co robisz a co nie, rob co chcesz, pisze tylko co mozna odczuc po reakcjach niektorych
To daruj sobie te odczucia albo zatrzymaj je dla siebie i trzymaj się tematu.

Obejrzalem i co ? mecz trwa 90 minut, w trakcie meczu Ettien mial kontakt z pilka pewnie z minimum 10 razy, raz sie przewrocil, raz bez problemow odebrali mu obroncy itd. Jeden mecz to nie jest podstawa do oceniania, czy ktos jest dobry czy nie. Idac Twoim tokiem rozumowania Jirsak powinien grac minimum w Realu, bo strzelil dwie "swiatowe" bramki w tamtym sezonie. Ponadto, jezeli Ettien mialby byc wzmocnieniem to transfer od razu bylby zaklepany, a sam Skorza wypowiada sie dosc niechetnie. (ostatni wywiad)
Tzn. który ostatni wywiad? Jeśli video, to przepraszam, ale nie mam możliwości obejrzenia go na tę chwilę.
No pewnie, że jeden mecz to nie podstawa do oceniania, tylko dlaczego Wilczek go ocenia? Kim on jest, jaki ma wykładnik, żeby oceniać piłkarza - grał w piłkę, jest mistrzem scoutingu, byłym trenerem?
Ja dobrze wiem ile trzeba obserwować piłkarza i że każdemu zdarzają się lepsze/gorsze mecze, ale u nas się tego nie robi, bo nie ma scoutingu i trzeba wróżyć z fusów.
Wilczek na podstawie jednego meczu mógł stwierdzić, że koleś nie powala, a ja stwierdzam, że jednak potencjał do gry to on ma. A czy ma to się dopiero okaże lub nie.

Dokladnie, kazdy powinien to przeczytac a nie piac z zachwytu nad Ettienem
Ja nad Etiennem nie pieję z zachwytu, mówię, że to solidny grajek, który może się nam bardzo przydać.

Co mi narobil ? Bral pieniadze, ktore moglyby isc na transfery. Moze nie z samego Matusiaka, ale doszlaby kasa "z Niedzielana" i juz mozna kogos sensownego kupic.
Taa... i kogo byśmy kupili ? No rzuć jednym nazwiskiem piłkarza, który nie byłby za drogi, nie chciałby za wysokiego kontraktu, zgodziłby się na motywacyjny, za którego wyłożylibyśmy te powiedzmy 500 tys. euro.
Co Ty od niedawna obserwujesz naszą "politykę"?

Kolego, chyba sam przeczytaj swoje posty jak to prawie placzesz ze nie podpisali (narazie) Ettiena. Wielkie oburzenie bo Wilczek powiedzial ze nie widzi go w zespole.
Po pierwsze, to "na razie". Po drugie, dlaczego czepiam się Wilczka - powyżej. Po trzecie, nie płaczę, a tym bardziej nie bezpośrednio o Etienna, tylko stwierdzam, że ktoś taki jak ofensywny pomocnik na tę rundę przydałby się nam bardzo. Wolałbym Gargułę, a jeszcze bardziej wolałbym Xavi'ego. Ale jeden za drogi, a drugi to SF. Dlatego realnie patrząc na to czy chcemy mieć w drużynie ofensywnego pomocnika, który cokolwiek potrafi (a to już więcej niż Hendersony i Laliny itd.) - w przeciwieństwie do tego, że nie będzie nikogo - odpowiadam, że widzę Etienna w Wiśle

Ale w dalszym ciagu sie pytam, dla Ciebie jest takie wzmocnienie bo zagral jedna dobra pilke do pilkarza asystujacego ?
Ogółem to powinienem od razu skierować Cię do przedszkola na szukanie odpowiedzi, ale ok - uważam, że gość, który 10 lat grał w Hiszpanii, w swojej karierze kilka razy grał z największymi i nie wypadał słabo; z miejsca pojęcie o piłce musi mieć. Miał to udowodnić w sparingu i jak na rok przerwy (w ogóle grałeś kiedyś poważniej w piłkę, nawet amatorsko?) potrafił taką choćby jedną dobrą piłkę zagrać (a zagrał pewnie więcej, tzn. że potencjał wciąż ma). Nigdy nie wiadomo czy wypali, czy odbudujemy go fizycznie, ale moim zdaniem warto zaryzykować. Wiem, że Twoim nie, no bo w końcu oszczędzimy kasę, która pójdzie na transfer naprawdę dobrego zawodnika .
Ostatnio edytowane przez eye63 : 18.02.2009 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując