|
Tak się zastanawiam kto ma najsilniejszą kadrę i największe szanse na mistrza. Większość forum podnieca się Lechem i Legią. Są nawet głosy, że mamy najgorszą kadrę od kilku lat. Mała rozpiska - po trzech najlepszych w obronie i pomocy, dwóch w ataku i bramkarz.
WISŁA
----------Pawełek----------
---Cleber---Marcelo---Głowacki
---Garguła---Sobol---Jirsak/Łobo/Mały/Diaz
---Boguski---Brożek---
LEGIA
----------Mucha----------
---Choto---Astiz----Kiełb/Szala
---Iwański---Roger---Radović
---Grzelak---Chinyama---
LECH
----------Turina---------
---Wojtkowiak---Arrboleda---Bosacki---
---Stilic---Murawski---Peszko---
---Rengifo---Lewandowski---
Podsumowanie:
Bramkarz --- - Legia>Lech>Wisla
Obrona --- - Wisła>Legia>Lech
Pomoc --- - Legia>Wisła/Lech
Atak --- -Wisła>Lech>Legia
Tak więc wg. mnie Legia i Wisła wyrównane składy, z tym, że lepiej mieć najlepszą obrone i atak niż najlepszego bramkarza i pomoc.
INDYWIDUALNIE:
Mucha>Turina>Pawełek
Marcelo>Choto>Głowa>Arboleda>Cleber>Wojtkowiak>Ast iz>Bosacki>Kiełbowicz
Roger>Iwański>Stilić>Guła>Sobol>Murawski>Radović>P eszko>Jirsak/Łobo/Diaz
Brożek>Lewandowski>Boguski>Chinyama>Rengifo>Grzela k
Może zastanawiać wysoka pozycja Boguskiego, ale jeśli będzie dalej się tak rozwijał, to stawiam go na równi z Brożkiem i Błaszczykowskim. Mogli byśmy go przesunąć do pomocy za Jirsaka a do ataku dać Niedzielana gdyby był zdrowy i wtedy miazga. Podobnie z Łobo...
Co do Guły to myślę, że zagra on u nas na wiosnę. Innej opcji racjonalnie myśląc być nie może. Jeśli będzie inaczej w życie musi wejść powiedzenie "głupi jak Bełchatów". Poza tym mamy chyba najbardziej wyrównaną kadrę...problem jest myślę, że z psychiką i motywacją...gdyby nasi mieli taką wole walki o zwycięstwo jak Leszki. Ale cóż ambicji już niektórym brak i jest jak jest. Możliwości czysto piłkarskie - Wisła-Legia-Lech.
|