Wyświetl pojedynczy post
hoho
Banita

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2009, 21:45
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
ehh i jak grochem o ścianę ... specjalnie zacząłem od produktów, które kupuje się na codzień.
Oczywiście koszul Wólczanka już nie robi, garniaków już nie szyje Vistula, a Podhale tudzież parę innych firm polskich nie produkują butów... a teraz jedno zajebiście ważne pytanie do Ciebie, czy (załóżmy czysto hipotetycznie) pralki Whirpoola składane/produkowane/wytwarzane we Wrocławiu uznasz za stricte polski produkt
No to własnie nie pytaj mnie tylko Kaczyńskiego o to,bo ja soie z tego zdaje sprawe o czym napsiałem juz chyba w 3 postach ech....
Koszule robi Wólczanka ,robi też Bytom ale tutaj przy podobnej jakości i cenie nie masz koszul firm zagranicznych ,wszystkie sa na ogol produkowane w Polsce ,no chyba ze chcesz gorszej jakosci chinska ksozule z Tandety albo 300 zl drozsza Armaniego. Z butami jest podobnie jakies Podhale, Ryłko ,zaleznie od rodzaju buta i targetu ,sa tez jakies Deichmanny ale tam pracuja Polacy ,wiec jest to masło maślane.
Głownym aspektem kryzysowym sa przede wszystkim firmy zyjace z exportu ,a w drugiej kolejnosci sa te co zyja popytem wewnetrznym(wyjatkiem znaczacym jst napewno budownictwo,ale jak jest wieksza podaz od popytu,to jest szansa kupic taniej mieszkanie ,wiec niektorzy ludzie skorzystaja nawet na kryzysie w tym aspekcie).
Ostatnio edytowane przez hoho : 15.02.2009 o godz. 21:49.