|
Marszałek.
Oglądałem mecz z Aston Villą i tam grały jej rezerwy, gdyż oni już mieli awans w kieszeni. Ale choćbyś nie wiem, jakie argumenty mi tu przytaczał, to nie przesadzaj z tym samobiczowaniem. Ja tylko twierdzę, że rożnica między jakimś tam tureckim nonamem a Wisłą Kraków, jest na korzyść Wisły. Nie przypominam sobie, żeby Wisła dostała od luminarzy piłkarskich, takie baty, jak Beskitas. Brakło nam tylko awansu do LM, choć z PAO wyrąbał nas sędzia i Cupiał nie kombinuje u nas w lidze czy w pucharach, jak inni z sędziami. Co nie zmienia faktu, że ja także uważam naszą ligę za bardzo słabą i liczę, że po ME 2012 i takich sponsorach , jak Solorz i kolejni ją zasilający, nasza liga dla takich Słowaków będzie drogą ich awansu sportowego a taka , jak turecka przestanie być już lepsza w wydaniu, nawet tych ich topowych zespołów.
A swoją drogą może powiesz mi kiedy ostatnio Słowacja, od powstania w 1992 roku, grała w MŚ czy ME, bo jakoś nie pamiętam ? A jeśli na podstawie jednorazowego wyskoku Petrzałki, chcesz mi udowodnić, jej wyższość nad Wisłą, to tego nie przyjmę do wiadomości, choćbyś nie wiem, jakie argumenty stosował.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|