kot napisał(a):

WILU TS
Niestety, ale są to słowa Muchy aktualne, wypowiedziane teraz po jego powrocie z kadry w lutym 2009. Owszem Mucha jest drugim bramkarzem kadry słowackiej a chodzi tutaj o to, że trener kadry powiedział mu, że aby być nr. 1 w bramce słowackiej, musi zmienić klub Legia Warszawa na lepszy. Sęk właśnie w tym, że ich pierwszy bramkarz Stefan Sanecky gra w Ankaraspor Kulübü w Turcji i dla Słowaków Legia Warszawa jest nieakceptowalna w porównaniu z tym tureckim nonamem. Jak dla mnie skandaliczna wypowiedź tak Muchy, jak i ocena Legii przez Słowaków.
Tu masz linka do wczorajszej wypowiedzi Muchy , bezpośrednio dla serwisu Legia. com. - a więc nie ma mowy o nieporozumieniu lub przekręcie medialnym przez jakiś złośliwych dziennikarzy.
http://www.legia.com.pl/pl/24270,Muc...a_Polonia.html
Ps. tomaszek67
myślę, że nie do końca, gdyż w kadrze słowackiej, gra wielu piłkarzy z ligii choćby słowackiej i trudno tu uznawać tą ligę za zdecydowanie lepszą od naszej. Napewno należy założyć, że Słowacy uważaja naszą ligę za nic nie wartą, ale to nie zmienia faktu, że przesadzają w ubliżaniu bezpośrednio Legii, gdyż Mucha gra właśnie w Legii a nie w innym polskim klubie. Może Legionistów to nie wkurzyło , ale mnie tak i bardzo bym chciał aby w najbliższych pucharach dostać w losowaniu ich mistrza za rywala i przekonać się, kto jest lepszy.
|
A ja uważam że Słowacy realnie oceniają naszą pozycję w piłce europejskiej. Poprostu Muche stać na grę w lepszym klubie, więc powinien tak zrobić, i zmienić na lepszą, A to,że wielu Słowaków kopie w ichniejszej lidze,a później gra w reprezentacji. Normalna sprawa. Obrażać się na to,że jest się słabym?Jakiś czas temu rozmawiałem z pewnym Rosjaninem, gość zorientowany w piłce, ale o naszj lidze wie o tyle o ile. Naprawdę z booku wygląda to nieciekawie. W Lm nas nie ma, PUEFA to samo. Jestesmy no name,w Europie.