Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2009, 15:26
kot napisał(a):Wyświetl post
WILU TS

Niestety, ale są to słowa Muchy aktualne, wypowiedziane teraz po jego powrocie z kadry w lutym 2009. Owszem Mucha jest drugim bramkarzem kadry słowackiej a chodzi tutaj o to, że trener kadry powiedział mu, że aby być nr. 1 w bramce słowackiej, musi zmienić klub Legia Warszawa na lepszy. Sęk właśnie w tym, że ich pierwszy bramkarz Stefan Sanecky gra w Ankaraspor Kulübü w Turcji i dla Słowaków Legia Warszawa jest nieakceptowalna w porównaniu z tym tureckim nonamem. Jak dla mnie skandaliczna wypowiedź tak Muchy, jak i ocena Legii przez Słowaków.

Tu masz linka do wczorajszej wypowiedzi Muchy , bezpośrednio dla serwisu Legia. com. - a więc nie ma mowy o nieporozumieniu lub przekręcie medialnym przez jakiś złośliwych dziennikarzy.
http://www.legia.com.pl/pl/24270,Muc...a_Polonia.html

Ps. tomaszek67

myślę, że nie do końca, gdyż w kadrze słowackiej, gra wielu piłkarzy z ligii choćby słowackiej i trudno tu uznawać tą ligę za zdecydowanie lepszą od naszej. Napewno należy założyć, że Słowacy uważaja naszą ligę za nic nie wartą, ale to nie zmienia faktu, że przesadzają w ubliżaniu bezpośrednio Legii, gdyż Mucha gra właśnie w Legii a nie w innym polskim klubie. Może Legionistów to nie wkurzyło , ale mnie tak i bardzo bym chciał aby w najbliższych pucharach dostać w losowaniu ich mistrza za rywala i przekonać się, kto jest lepszy.
A ja uważam że Słowacy realnie oceniają naszą pozycję w piłce europejskiej. Poprostu Muche stać na grę w lepszym klubie, więc powinien tak zrobić, i zmienić na lepszą, A to,że wielu Słowaków kopie w ichniejszej lidze,a później gra w reprezentacji. Normalna sprawa. Obrażać się na to,że jest się słabym?Jakiś czas temu rozmawiałem z pewnym Rosjaninem, gość zorientowany w piłce, ale o naszj lidze wie o tyle o ile. Naprawdę z booku wygląda to nieciekawie. W Lm nas nie ma, PUEFA to samo. Jestesmy no name,w Europie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując