WILU TS
Niestety, ale są to słowa Muchy aktualne, wypowiedziane teraz po jego powrocie z kadry w lutym 2009. Owszem Mucha jest drugim bramkarzem kadry słowackiej a chodzi tutaj o to, że trener kadry powiedział mu, że aby być nr. 1 w bramce słowackiej, musi zmienić klub Legia Warszawa na lepszy. Sęk właśnie w tym, że ich pierwszy bramkarz Stefan Sanecky gra w Ankaraspor Kulübü w Turcji i dla Słowaków Legia Warszawa jest nieakceptowalna w porównaniu z tym tureckim nonamem. Jak dla mnie skandaliczna wypowiedź tak Muchy, jak i ocena Legii przez Słowaków.
Tu masz linka do wczorajszej wypowiedzi Muchy , bezpośrednio dla serwisu Legia. com. - a więc nie ma mowy o nieporozumieniu lub przekręcie medialnym przez jakiś złośliwych dziennikarzy.
http://www.legia.com.pl/pl/24270,Muc...a_Polonia.html
Ps. tomaszek67
myślę, że nie do końca, gdyż w kadrze słowackiej, gra wielu piłkarzy z ligii choćby słowackiej i trudno tu uznawać tę ligę za zdecydowanie lepszą od naszej. Napewno należy założyć, że Słowacy uważaja naszą ligę za nic nie wartą, ale to nie zmienia faktu, że przesadzają w ubliżaniu bezpośrednio Legii, gdyż Mucha gra właśnie w Legii a nie w innym polskim klubie. Może Legionistów to nie wkurzyło , ale mnie tak i bardzo bym chciał aby w najbliższych pucharach dostać w losowaniu ich mistrza za rywala i przekonać się, kto jest lepszy.
Ps Marszałek
W końcu nasi bramkarze trafiają do lepszych lig z naszej ligi, nieprawdaż ? A swoją drogą nie wmawiaj mi, że słowacka liga jest lepsza od naszej. Wróćmy do ligi tureckiej. Wisła puknęła Trabsonspor a Szymek był tam znacznie większą gwiazdą , niż swego czasu w Wiśle . Tam są tylko Galatasaray i Fenerbachce i być może Besiktas, choć ostatni ich blamaż z Liverpoolem ( 0:8 w LM ) był odpowiedzią, że poza dwoma tam klubami, reszta jest napewno na poziomie naszej ligi i raczej poniżej Wisły Kraków ( tam tylko lepiej płacą) . Podobnie w innych ligach naszego rejonu. Po dwa lub trzy zespoły z topu i reszta ligi daleko za nimi. Ja rozumiem Ligi rzeczywiście nas dystansujące, ale nie przesadzajmy ze Słowakami czy nawet Turkami, a zwłaszcza nonamem, w którym gra 1 bramkarz Słowacji.