Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 23:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja nie wiem, czy on jest taki dobry, jakim widzą go na tym forum. Podobnie ma się zresztą sprawa z Silampą.

Maciuś napisał(a):Wyświetl post
No dobrze, zagra zle i wylatuje a my dalej bawimy sie w szopke?

Niestety ale poziom absurdu jesli chodzi o bramkarza, przekroczyl granice, ktorej wydaje sie ze przekroczyc nie mozna.

Co do pierwszego cytatu - jasne , to czy Fin czy Slowak sa lepsi od Pawelka - ani po statystykach, ani po skrotach ktore byly wrzucane, ani tym bardziej po 1 sparingu stwierdzic nie mozna.

I tu przechodzimy do drugiego cytatu - ja co prawda nie widze najmniejszego sensu sprawdzania przynajmniej polowy bramkarzy , ktorych 'testowalismy' ,bo wystarczy zobaczyc gdzie i ile grali a raczej, to ze w ogole praktycznie nie grali, zeby wyrobic sobie o nich opinie - ale ok.Bierzemy takiego cholera wi kogo , kto jest niby za darmo , trza go sprawdzic na zywo bo innej mozliwosci by sie przekonac ze jest slaby - nie ma.

Jednak jesli chodzi o Fina i Slowaka to przeciez jest to jakies gigantycznie nieporozumienie by uzalezniac ich transfer od jakiegos nic niewaznego jednego sparingu.
Obaj graja w podstawowych skladach 1 ligowych europejskich klubow - ja juz pomijam ze bylo kupe czasu by ich poogladac na zywo(bo jak wiadomo bramkarza szukamy od przynajmniej pol roku) ,ale przeciez do cholery jasnej chyba nie ma problemu by zdobyc plyty DVD z calymi meczami z ostatniej rundy czy nawet calego sezonu ,tak jednego bramkarza jak i drugiego.

Usiasc - stracic te 2, 3 , 4 czy 5 dni i je po prostu dokladnie przegladnac.Przeciez wtedy trener posiada pelna wiedze co do wszystkiego co dany bramkarz prezentuje.

Po obserwacji jedno meczowej a z tego linka
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5258
wynika ze nikomu w klubie nie chcialo sie niczego ogladac, to jest zwykla zenada do kwadratu a nie profesjonalne podejscie do tematu.

Jak czytam jeszcze takiego kwiatka ktory pojawil sie po sparingu Slowaka

" W bramce Ružomberoka dość pewnie spisywał się Ľuboš Hajdúch. - Jego postawę w dzisiejszym sparingu uważam za pozytywną. Zastanawiamy się jednak, czy nie popełnił błędu przy bramce dla nas. Na materiale wideo zobaczymy, czy nie powinien wyjść do dośrodkowania Małeckiego. Przyznam również, że bardzo ładnie obronił w drugiej połowie strzał głową Małeckiego. Pierwsze wrażenie jest więc pozytywne. Teraz wszystko zależy od Jacka Bednarza.

to choc ze mnie w miare spokojny czlowiek, to normalnie we mnie gotuje.
Ja .......e....oni zamiast sprawdzic jak bronil Slowak w lidze, beda sobie powtarzac na video jedna sytuacje ze sparingu czy aby nie popelnil bledu i debatowac o tym - rozumiem ze uzalezniajac od tego czy warto go kupic czy nie.

Ja wiem ze nasz klub(jak i wszystkie w naszej lidze) zawsze byl troche ułomny, jesli chodzi o profesjonalne podejscie do biznesu jakim jest pilka nozna, ale przyznam sie bez bicia ze ten cyrk i ta totalna amatorszczyzna, jesli chodzi o zakup bramkarza ,jak dla mnie - nie ma po prostu precedensu.

Wytyczylismy zupelnie nowe standardy i nie chodzi mi tu oczywiscie o kwestie finansowe.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując