Wyświetl pojedynczy post
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 19:49
jova napisał(a):Wyświetl post
Ja widziałem kilka ładnych meczów z udziałem Łobodzińskiego (w Zagłębiu Smudy), ale to nie znaczy, że mam przekonanie, że niedługo powróci do tej formy. Ba! Nie mam pewności czy kiedykolwiek jeszcze zagra mecz na naprawdę dobrym poziomie. Właśnie na to próbuję zwrócić Twoją uwagę. Nie powinieneś być przekonany, że ten Ettien się u nas sprawdzi, bo to tylko Twoje przeczucie. Biorąc pod uwagę zawirowania w karierze jakich niedawno doświadczył ten zawodnik jego transfer to moim zdaniem loteria. Prawdopodobieństwo pomyłki można zminimalizować poddając go testom, więc ja nie rozumiem czemu nie powinno się ich zrobić. Przecież nikt nie chce mieć tu kolejnego Descargi czy Łobo - grajka, który może kiedyś dojdzie do formy, a może nigdy się nie pozbiera.
Ja nie porównuję Descargi z Tito i Arru. Porównuję przebiegi ich "dochodzenia do formy", które dwóm z nich nic nie dały.
Niewątpliwie masz trochę racji w tym co napisałeś. Jest tylko jedno małe "ale" - widziałem w akcji i Ettien-a i Łobodzińkiego. Na podstawie spotkań, które oglądałem (fakt, minęło trochę czasu) wyrobiłem sobie bardzo dobre zdanie o reprezentancie WKS. Nie mogę tego powiedzieć o piłkarzu Łobodzińskim - do tej pory zastanawiam się co widzą w tym chłopaku nasi trenerzy... Testujemy piłkarza z takimi umiejętnościami jak Ettien a z drugiej strony bez choćby dnia testów podpisujemy niewyobrażalnie wysoki jak na polskie warunki kontrakt z takim tuzem jak Łobo? A przecież nasz obecny prawy pomocnik nie był zdaje się podstawowym zawodnikiem Zagłębia przed samym przyjściem do nas - czyż nie należało by go przetestować?
Odpowiedz cytując