Wyświetl pojedynczy post
jagafandk
Junior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2009, 00:15
killzone napisał(a):Wyświetl post
Odnosnie Podbeskidzia, to nie wiem czemu Jaga sie akurat na ten przyklad powoluje. Podbeskidzie samo sie zgłosiło do PZPNu(Nie do prokuratury) z przyznaniem sie do korupcji w 6 meczach i zlozylo wniosek o samoukaranie. Ktory zostal rozpatrzony i karą bylo -6 pkt(w konsekwencji tego Podbeskidzie NIE awansowalo w zeszlym roku do Ekstraklasy) + 70 tys zł kary.

Ja za to chyba w Jadze takiego czegos nie widzialem, owszem z prokuraturą wspolpracowala ale nie byl to taki sam przypadek co wlasnie Podbeskidzia czy Piasta Gliwice(który dostal 100 tys zł kary + 10 pkt odjete przed sezonem [ktore rowniez zawarzylo na braku awansu do Ekstraklasy] )

I dla mnie powolywanie sie na ten przyklad jest troche dziwne, odmienna sytuacja i odmienna postawa.

No ale jak to sie mówi, tonacy brzytwy sie chwyta. Zobaczymy co z tego będzie.
Latwo Ci kolego mowic, bo nie jestes w naszej skorze. Dzialania korupcyjne dotyczyly dwoch meczow. Arka "tylko" poleciala za 40 spotkan. Druga sprawa to to, ze handlowanie odbywalo sie przeszlo 4 lata temu, a klub praktycznie nie uzyskal, a nawet stracil na handlowaniu.
Oczywiscie nie jestem obiektywny, bo kibicuje Jagiellonii, ale bez przesady panowie. Zaznaczam tez, ze nie utozsamiam sie z tym scierwem handlujacym, bo to cierpimy MY - Kibice.
Odpowiedz cytując