kokolino napisał(a):

tak na szybkości bo musze sie zbierać do gułagu:
Od razu zaznaczam, że niemam zielonego pojęcia o działaniu komputerów itd. czy takie podkręcanie to jest jakieś grzebanie mechaniczne w bebechach czy to się jakimś programem robi? I czy ma to jakiś wpływ na gwarancje?
|
Hehe, nie

, na szczescie choc jesli masz smykalke do elektroniki to idzie odblokowac mnoznik na niektorych procesorach manualnie tj. lutujac dwa styki. Ogolnie to procesor podkreca sie w BIOS`ie systemie operacyjnym plyty glownej(w zaleznosci od modelu wchodzi sie do tego przy uruchomieniu komputera za pomoca albo Delete albo F2), albo programem ktory w zasadzie teraz jest na wyposazeniu wiekszosci sterownikow plyt glownych(jezeli chodzi o to to polecam plyty Gigabyte nadal najlepsze jesli idzie o podkrecanie i wytrzymalosc

).
wislak_92 napisał(a):

Nie wiem, znawca nie jestem, kieruje sie przewaznie testami i opiniami z neta, tylko w sumie nie bardzo rozumiem jak Dual Core e5200(2,5x2, 2MB, FSB 800Mhz po podkręcenie do 3GHz może być porównywaly do e8400(3,0x2, 6MB, FSB 1333). Jakbym miał kupować komputer teżbym pewnie wziął ten bo cenowo roznica ponad 300zl.
Pytanie ode mnie:
Jaki procesor ma podobna wydajnosc do niepodkreconego e5200 i podkreconego do 3,2? Chodzi mi o C2D.
Ktos kiedys podawal link do porzadnego forum o monitorach, cofnalem sie kilka stron, ale nie znalazlem, takze jak ktos wie o co chodzi to prosze o zarzucenia linka.
|
PDC E5200 jest prownywalny z E8400 popodkreceniu poniewaz Ani cache ani szybkosc szyny transmisji danych nie ma zadnego wplywu na wydajnosc w grach(roznica jest doslownie minimalna nawet nie 0,5%). jaki procek ma wydajnosc porownywalna do E5200 niepodkreconego? Hmmm chyba tylko E7200. Natomiast jesli chodzi o 3,0 GHz to mysle ze E8400.
tranceaddict napisał(a):

Ta a na kompie nie ma takich jakie sa na Xboxie wiec, wszystko ladnie i pieknie
|
Sad, but true unfortunatelly... Ale nie ma sie co martwic Blizzard nie ma zamiaru wypuszczac gier na konsole dla nich nadal PC rynek jest najwazniejszy i w umie slusznie

.