Wyświetl pojedynczy post
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2009, 15:58
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Na gazecie jak byk stoi:
"Nie chodzi o Wisłę".

Zasadniczo do tytułu "B. trener Wisły zatrzymany" nie ma się jak przypieprzyć. Wiadomo, że taki tytuł jest bardziej chwytliwy niż "B., wspólnik W, zwany młodym F. zatrzymany".
A ja był się właśnie na waszym miejscu przypieprzał. Portale, na czele których stoi strona główna gazeta.pl manipulują tytułami. I tak, tytuł główny na gazeta.pl to "B. trener Wisły ujęty. Przebił "Fryzjera" - 104 zarzuty!". Z gazeta.pl jest to szczególny i zmasowany problem, gdy tytuł na głównej nie oddaje treści newsa. Ich obchodzi chwytliwość, ale dziennikarstwo nie powinno być ukierunkowane na chwytliwość kosztem zakłamania przez dziennikarza. A ten w społeczeństwie na mój gust cieszy się zaufaniem. To jawne wykorzystywanie pozycji mediów w manipulacji. CHWDGW.

Cytat:
Jakoś mnie to szczególnie nie szokuje - to powszechna praktyka.
Tu już nie chodzi o powszechną praktykę, na pewne aspekty powinno się po prostu zwracać uwagę i wymagać ich poprawności. Dobrze, że mamy świadomość tego jak media manipulują, ale co mają powiedzieć ludzie, nie tak bardzo jak my siedzący w piłce nożnej, a czytający tylko pobieżnie tytuły i nagłówki gazet/portali.

Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Media zawsze robią nagonkę na Wisłę
Kibic Lecha ci powie, że robią nagonkę na Lecha . Media po prostu robią nagonkę w każdej możliwej sytuacji. Wyjątkiem jest jedynie Legia Warszawa, na Legię się nie robi nagonki, tylko na jej kibiców.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2009 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując