Wyświetl pojedynczy post
voy2s
Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.02.2009, 11:11
spidey napisał(a):Wyświetl post
Ale ja edytowałem o 8:28, a czas twojego postu to 8:30
Wystarczy założyć, że napisanie posta zajęło mi 2 min i 30 sek (co jest realne bo w międzyczasie szukałem informacji o zatrzymanym) a więc zacząłem go pisać o 8:27:30 czyli nie znałem poprawionej treści Twojej wiadomości
Dobra, tyle wystarczy bo to taki trochę offtop na poziomie piaskownicy się robi, aczkolwiek racja musi być po mojej stronie.

Nikt nie powiedział, że to spisek warszawskich mediów, (w sumie onet i interia są chyba krakowskie) ale powoli zaczyna być denerwujące takie tytułowanie newsów. Wg mnie takie praktyki można już podpiąć pod nierzetelne dziennikarstwo a nawet celowe wprowadzanie opinii publicznej w błąd. Jeżeli zatrzymują kogoś w związku z konkretną aferą i konkretnymi zarzutami to w informacji powinny znaleźć się dane odnośnie funkcji którą dana osoba pełniła w czasie, za który ma postawione zarzuty. Jak już koniecznie dziennikarzyny chcieli wplątać w to Wisłę to mogli podawać coś w stylu "CBA zatrzymało Andrzeja B. w związku z aferą korupcyjną w której miał brać udział jako działacz Korony Kielce, ostatnio Andrzej B. pracował jako II trener w Wiśle Kraków", a nie "Zatrzymano byłego trenera Wisły Kraków" bo to jest ewidentne postawienie Wisły w niekorzystnym świetle. Wystarczy popatrzyć na komentarze jakie pojawiają się na onecie i interii. Wiem, że to trolle tam siedzą i że 90% ma problemy z przeczytaniem tekstu ze zrozumieniem, ale właśnie przez to kilkadziesiąt procent ludzi jest przekonanych, że Wisła brała udział w aferze.
Owszem jak zatrzymają kogoś z Wisły i postawią mu zarzuty dotyczące meczów Wisły to proszę bardzo, niech to będzie news dnia we wszystkich wiadomościach, ale dopóki Wisła nie jest powiązana z tą śmierdzącą sprawą wszelkie takie nowinki naruszają jej dobre imię.
Odpowiedz cytując