Wyświetl pojedynczy post
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2009, 15:39
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
felipe
Zgadnij co fundamentalistów islamskich w górach Pakistanu interesuje co powiedział w tej sprawie jakiś Tusk z "jakiejś "Polski.
Uwierz mi że chyba jednak ich obchodzi co kto powiedział i jaki ma stosunek do całej sprawy. Oni nie wydają się być terrorystami z pierwszej łapanki, są bardzo dobrze zorganizowaną grupą która działa także na szczeblu dyplomatycznym i w tym wypadku to oni rozdawali karty dla tego przewaga była po ich stronie.
I o ile to że padło akurat na polaka wydaje się zbiegiem okoliczności to na pewno nie było tak że oni olewali stosunek naszego rządu do całej sprawy. Wydaje mi się nawet że bardzo ich to interesowało i na bieżąco śledzili jak się sprawy toczą bo najwyraźniej w świecie leżało to w ich interesie.
To w jaki sposób nasz rząd naciskał na rząd pakistański miało dla nich na pewno nie małe znaczenie bo w końcu mogło ( ale nie musiało jak widać) doprowadzić do spełnienia ich żądań.
A słowa naszego premiera były niedopuszczalne i nie na miejscu. Takie słowa mógł wypowiedzieć ale dopiero gdy sprawa była by wyjaśniona tzn polak został uwolniony czy już zabity ale na pewno nie w momencie gdy ważyły się jego losy. Zresztą to że został zabity w najbliższym czasie po wypowiedzi Tuska też nie wydaje mi się dziwnym zbiegiem okoliczności.
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując