Wyświetl pojedynczy post
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.02.2009, 09:14
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli to prawda to rzeczywiście Bednarz ma małe pole manewru, mistrza polski nie stać na transfer powyżej 200 tys euro, a tyle by nas kosztował Fin - ciężko za te pieniądze znaleść również zawodników ofensywnych, i tu nie dziwi obecność Beto- o którym Skorża wczoraj powiedział że jest tragiczny pod względem fizycznym- obecne zaległości pozwalają sądzić, że Brazylijczyk będzie gotowy do gry na 100% w kwietniu dopiero...

Swoją drogą to ciekawe o czym rozmawiali Cupiał i Skorża - wiadomo okres przygotowawczy żądzi się swoimi prawami, ale styl gry i obecna dyspozycja zawodników nie nastraja optymistycznie vide linia pomocy, przy tego typu polityce ciężko będzie oczekiwać cudów, a za takie uważam na ten moment obronę tytułu mistrzowskiego, czy awans do grupy LM, Ligi europejskiej - może się uda awansować do rozgrywek międzynarodowych ale szybko się z nimi pożegnamy w tym stanie rzeczy

I jeszcze co dziwić może to brak praktycznie alternatywy dla zawodników którym kończa się umowy w czerwcu i grudniu Sobol, Baszczyński, Cantoro, Zieńczuk, prawdopodobnie Niedzielan i Varga...

Operacja pt. wymiana pokoleniowa w oparciu o graczy za darmo a taka nas czeka, widząc postawę Cupiała nie przyniesie poprawy sytuacji co gorsze może doprowadzić do zapaści-

Przykład pozyskano Gargułę za darmo co prawda oferując mu kontrakt rzędu 300-400 tys euro plus podpis pod nim za ok. 500 tys euro a jaki mamy z niego pożytek, jaki możemy mieć gdy nigdzie nie awansujemy... polityka prowadząca do nikąd...

Za ok. 1 mln euro można znaleść dobrego ofensywnego pmocnika vide Rumunia, Bułgaria, Serbia, Choracja itd przykład Stilić o tym świadczy- tylko trzeba szukać a nie wozić swój tyłek po zgrupowaniach i udawać że wszystko jest cacy panie Bednarz...
to jest chyba kopia GrzegorzaS.... nie da się tego czytać naprawdę

Wszystko teraz zależy ile Hajduch chce na ręke. Oby się dogadali bo wydaje mi się że to może być dużo lepszy bramkarz niż Pawełek. Widać że potrafi bronić w ekstremalnych sytuacjach, chociaż będzie musiał parę rzeczy pewnie poprawić. Bramkarz w dobrym wieku, blisko ma dom. Może spokojnie w Wiśle zagościć na 6-7 lat. Mariusz może przez ten czas dojrzeje i pozbędzie się nerwowych ruchów. Chociaż podobnie jak ktoś wyżej ja jestem zwolennikiem wysokich bramkarzy. Nie wiem czy stać nas na trzymanie Pawełka w roli rezerwowego. Jeżeli tak to pozycja bramkarza mogłaby być chyba obsadzona.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 08.02.2009 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując