jachting napisał(a):

Lech nie jest a tym bardziej nie był żadną potęgą .Smuda zbudował silną drużynę na Polskie warunki , Lech także dobrze spisał się w Europie.Więc szacunek jakiś się należy .
Nie odnoszę się do tego artykuły ,ale ten Strachan jest kiepski moim zdaniem,u nas kibice parokrotnie by go już zwolnili.
|
Gdzie napisałem , ze Amica była czy jest potęgą ? Napisałem ,że ma silną kadrę bo taka jest prawda. Smuda zbudowal drużyne ? Co Amica grała w tamtym sezonie ? Nawet do pucharów sie nie zakwalifikowała .Przed sezonem Smuda dostał 4 dobrych grajków : Arbolede, Stilica, Lewandowskiego i Peszke.Stilica to on nawet nie chciał. Pozostałymi piłkarzami sie pół polskiej ligi interesowało, więc żadna w tym zasługa scautów Lecha. Poprostu mają najwięcej kasy i wzieli najlepszych ,którzy byli do wziecia..Z takich piłkarzy to nawet ja bym "zbudował"zespół na Europę.Zespól to zbudował Marek Motyka w Bytomiu praktycznie z niczego . To taka mała dygresja dla "fanów" Smudy ,którzy znów ujrzeli w nim najlepszego trenera ekstraklasy i wzieliby go na selekcjonera.