Wyświetl pojedynczy post
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2009, 13:07
Po **** mu to obywatelstwo jak Leo go nie powoła .... ? Przecież Leo potrzebuje do reprezentacji porządnych piłkarzy ,którzy coś sobą prezentują , a nie kolesi z Ligue 1 którzy rozegrali tam kilkanaście spotkań. Leo potrzebuje takich zawodników jak Wasiluk , Pazdi , Zahor.

A tak już całkiem poważnie.
Moim zdaniem jeżeli chce grać dla Polski to należy mu to ułatwić jeżeli takiemu Rodżerowi wydano "od ręki" obywatelstwo to dlaczego nie zrobić tego dla Obraniaka ,który ma chyba o wiele więcej wspólnego z Polską niż obecny smagłolicy pomocnik Legii. Dziwi mnie tylko dlaczego nie znając zupełnie motywacji Ludovica Obraniaka i jego podejścia do Polski tak łatwo nie którym tutaj stawiać tezę ,w stylu "jebany pedał chce się promować bo go we Francji nie chcą". Nie oceniajcie innych przez pryzmat swojej filozofii życiowej i wartości którym hołdujecie. Poza tym poczucie własnej tożsamości narodowej może rodzić się ,w zależności od jednostki w oparciu o różne czynniki i w różnym czasie. Wywołany tutaj przykład Lukasa Podolskiego jest chyba najbardziej jaskrawy. On tego przekonania ,że jest Polakiem nie wyniósł z domu bo nigdy nikt w nim takiego poczucia nie budował. Oglądałem kiedyś wywiad z ojcem tego chłopaka i takiego prostaka w życiu nie widziałem. Typowy koniunkturalista który dla paru marek sprzedałby własną matkę. Więc jak taki człowiek mógłby kształtować w małym Łukaszku poczucie ,że jest Polakiem. Takiej opcji nie ma.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.02.2009 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując