Wyświetl pojedynczy post
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2009, 18:46
orzeu

Odniosę się tylko do jednej kwestii, która zresztą była podstawą mojego posta.
Wasz przykład z 0-6 z Legią to jest ekstremum nijak się ma do dzisiejszej sprawy z Reissem. Myślisz, że jakby nasi, na naszym stadionie, podłożyli się na 0-6 żeby Legia mogła zdobyć MP, to by zostali po głowach pogłaskani? Przecież nie jesteś naiwny, dobrze wiesz, że czy Reiss, czy każdy inny zawodnik ze stadionu by po tym meczu nie wyszedł bez eskorty! Nie byłoby inaczej niż u Was w 1993, każdy by z tego klubu na zbity pysk wyleciał, niezależnie od nazwiska. Pomijając inne reperkusje..
Pomyśl jednak, co by było gdyby jutro okazało się, że taki Brożek w 2004 roku podłożył się w meczu z jakimś Świtem, bez szkody dla klubu, a za następny wygrany mecz przyjął premię motywacyjną. To jest analogiczna sytuacja do sytuacji Reissa. I co, jesteś taki pewien, że byłby przegrany u wszystkich kibiców Twojego klubu? Naprawdę? Bo nie wydaje mi się.. Pewna część zachowałaby się jak część kibiców w Poznaniu, szukając względnie łatwych do znalezienia wytłumaczeń. Pewnie, to jest kompletne złe podejście, pozwalające na robienie wała z kibiców. Ale nie wmówisz mi, że istnieje ono jedynie w Poznaniu.

edit:
1q2
nie wiem na ile czytałeś moje posty, ale ja w nich jasno powiedziałem - mnie Reiss oszukał. No_beers w bardzo rozsądnym poście, z którym jakoś nie dyskutujecie, napisał to samo co ja. A Ty osadzasz kibiców Lecha na podstawie kilkunastu wpisów wyrostków na forum Lecha, kiedy większość bystrzejszych ludzi stamtąd siedzi cicho, bo tak naprawdę trudno cokolwiek po tym napisać, chyba jesteś tego świadom. Ale na rękę Ci jest upraszczać więc to robisz.
Ostatnio edytowane przez skttrbrain : 05.02.2009 o godz. 18:52.
Odpowiedz cytując