Wyświetl pojedynczy post
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2009, 13:42
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Panie Bednarz dedykuje Tobie i p. Cupiałowi ten artykuł:
http://sport.onet.pl/0,1248675,1910805,wiadomosc.html
Nie chcę mi sie znowu tego piszć , więc skopiuje tu moją wypowiedz z tematu o Ekstraklasie

Co do tego Lewandowskiego to wiadomo jak jest.........Niedawno te same zródła wysyłały Wawrzyniaka do Juventusu za 7mln ojro. Według transfermarkt , które wbrew opinią niektórych osób jest chyba najbardziej profesjonalnie wyceniającą piłkarzy stroną, Lewandowski jest wart 1,65 mln i moim zdaniem sumy od 1,5- 2 mln odpowiadają faktycznej wartości tego piłkarza.Czymś trzeba w końcu odciągnąć uwage od kłopotów Amici i napisać o tym jak " Zachodnie kluby biją się o Polaka". Niestety na zachodnim rynku też znają sie na rzeczy..... Nikt nie da tyle kasy za piłkarza ,który zdobył 8 bramek w polskiej ekstraklasie i 3-4 w PUCHARZE UEFA. Wielu jest o podobnym dorobku w ligach bałkańskich , wschodnich itd.
Nie wykluczone , że wartość Lewandowskiego jeszcze znacząco wzrośnie ale jak na razie nie należy się spodziewać jakiś transferowych " bomb". Za 5 mln to można mieć lepszych a napewno bardziej ukształtowanych piłkarzy.

P.S Tofik napisałeś praiwe to samo co ja tylko w dużym skrócie
Odpowiedz cytując