Wyświetl pojedynczy post
no_beets
Junior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2009, 13:33
Philips_Zaspa napisał(a):Wyświetl post
@no_beet

W stwierdzeniu lansowania drużyny nie chodziło o onetowych napinaczy. Chodziło o rozgłos jaki zafundowały wam media, a który się wam spodobał. Przyznasz, że jakiej gazety byś nie otworzył na dziale sport to zachwalała Lecha. Który dziennikarz się nie wypowiedział, Lech był opisywany w superlatywach. A tu nagle okazało się, że pod wizerunkiem drużyny ukrywa się czarna plama w postaci afery korupcyjnej. To najbardziej nastroiło ludzi przeciw wam w ostatnich dniach.
Nie wiem na ile daleko pamięcią sięgasz, ale dobrą prasą cieszyła się kilka lat temu także Wisła Kraków, na początku tłustych lat. Korona Kielce była wychwalana pod niebiosa, jak to w błyskawicznym tempie przeskakiwała przez kolejne ligi na szczyt. Tym rządzą inne prawa, nie mające ze sportem nic wspólnego.

Lech był budowany strategicznie, nie jako drużyna gwiazd. Ostatnio było kilka trafionych transferów, więc gwiazda rozbłysła przed czasem, co ściągnęło media. Nawet gdyby nie było sprawy Piotra R, za rok euforia by minęła.

Czy mi się to podoba? Na początku cieszyłem się, że świat polskiej ligi rozrósł się ponad dwie gwiazdy - Legię i Wisłę, bo to już nudne było. Jednak gdy - tak jak piszesz - Lech atakował ze wszystkich stron, z każdej gazety, ze wszystkich portali, to już mi się nie podobało. Nie tylko mi, w rozmowach z Poznaniakami często słyszałem, że gdy taki balon pęknie, to huk będzie zapamiętany na lata. Z Pucharu UEFA też w końcu odpadniemy, a im wyżej, tym więcej osób zobaczy nasz powrót na tarczy. I jakoś jestem pewien, że za rok będzie więcej krytyki za mecz w którym odpadniemy, niż za wszystkie wcześniejsze udane. Tylko wygranie Pucharu może nas przed tym uchronić
---
Always do right. This will gratify some people and astonish the rest.
---
Odpowiedz cytując