Hmmm dlugo mnie nie bylo w tym temacie ale mysle ze warto bylo... Bo teraz wyszly nowe procesory i musialem dokonac wszystkich mozliwych testow by sie upewnic czy ja naprawde nie snie. Otoz jak wszyscy wiemy Intel przypuscil szturm i wypuscil nowe procesory z nowymi w zasadzie ukladami czyli i7. Jak dzialaja wszyscy wiemy media kreauja je na genialne procesory ktore nic tlyko kupowac... Ale jednak AMD nie spalo i tez wypuscili Phenomy II. Wlasnie dlugo je testowalem. Coz dochodze do wniosku jednego... Mamy przelom!!! AMD znow jest wielkie!!! Phenomy dwa w spoczynkowym taktowaniu miazdza(moze zbyt duze slowo ale co tam, identyczna krucjate media kreuja dla i7) procki intela a po OC jeszcze bardziej!!! Przypomina mi sie sytuacja sprzed kilku lat gdy AMD mialo piekielnie udane Athlony a Intel mial kiepskiego pentiuma i mimo to wszyscy kupowali procki Intela mimo ze AMD byly o niebo lepsze. Teraz sytuacja jest identyczna jezeli chodzi o wydajnosc. Phenomy II sa fantastyczne na chlodzeniu Scythe Ninja osiagaja nawet 4,2 ghz w warunkach domowych!! dla porownania i7 rekordowe taktowanie w warunkach domowych to 3,7 ghz. Dodatkowo wogole cena prockow AMD jest nizsza i calej dla nich platformy rowniez. AMD - JESTESCIE GENIALNI!! A to dopiero poczatek bo AMD wypusci za chwile tez kapitaslne karty graficzne ktore mialem okazje juz testowac w wersjach laboratoryjnych ale o tym ciiii

. Opowiem innym razem

.