Wyświetl pojedynczy post
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2009, 12:58
Trener bramkarzy moze jedynie popracowac nad kondycja i sprawnoscia bo to sie trenuje zupelnie inaczej niz pilkarzy z pola.

Ale zaden trener nie nauczy bramkarza

1 lapac pilki- bo jak tego sie nie umie to sie juz nie nauczy, a jak sie ne umie lapac to trzeba umiec piastkowac

2 nie nauczy gry na przedpolu bo to trzeba miec juz w genach, bo na reakcje jest mniej niz 1 sek i to sie robi automatycznie, nie ma czasu na przemyslenia co mi trener powiedzial na treningu isc do pilki czy nie zucic sie czy poczekac

3 nie nauczy oceny odleglosci od pilki bo to trzeba sobie samemu wyuczyc zeby potem nie ladowac w bramce z pilka lub sie minac

Skad to wiem a no bo bylem bramkarzem i wiem jak to wyglada z perspektywy bramiki jak sie jest przecietnym nigdy nie bedzie sie najlepszym, mozna byc tylko bez formy i zaden trener tego nie zmieni.

Pawelek jest tylko dobrym bramkarzem ktory jest u progu swoich mozliwosci, takim solidnym rezerwowym ze jak bedzie musial wejsc na boisko trener i kibice nie nabawia sie zawalu serca przy kazdym lub prawiekazdym kontakcie z pilka.
,
Odpowiedz cytując