|
Jeśli przyjdzie ten Silnapaa czy jakikolwiek inny bramkarz za 300k-400k € jak podają media to dla Pawełka będzie to oznaczało ławkę rezerwowych bo jeśli już wydajemy taką kwotę za jednego piłkarza to nie po to żeby był tylko zmiennikiem. Na pewno to byłaby dobra informacja bo Mariusz nie jest bramkarzem o umiejętnościach wystarczających na taki klub jak Wisła. To byłby chyba też nasz rekord transferowy na pozycji bramkarza.
Tak wielka krytyka pod adresem trenera bramkarzy Kazimierskiego w kontekście słabej formy Pawełka jaka się tu pojawia jest przesadzona. Nie chce mi się wierzyć, że trener bramkarzy może być przyczyną tylu takich błędów jakie w ostatniej rundzie czy w niedawnym sparingu z Szachtarem popełnił Pawełek. Zresztą wydaje mi się, że duża część osób, które twierdzą, że Kazimierski jest w tym przypadku całym złem wyrobiła sobie opinię na podstawie jednego artykułu z pewnego portalu o bardzo wątpliwej reputacji, który niedawno donosił o chęci wykupienia Wisły przez bliżej nieokreślonych Arabów...
Pamiętajmy, że Pawełek przyszedł do Wisły za ok. 500k złotych (ok 130k € w tamtych czasach). Był wtedy tylko wyróżniającym się bramkarzem (czyli średnim), przewidzianym jako zmiennik Majdana. Trudno było oczekiwać, żeby taki zawodnik stał się wybitną postacią na swojej pozycji w takim klubie jak Wisła.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 04.02.2009 o godz. 11:58.
|