hoho napisał(a):

Co pisałem pod innymi nickami ?
Żaden rząd ,który rządził czy taki czy siaki ,poza PISem nie sprawił ,że Polacy zaczęli siebie atakować za to czy: maja na głowie moherowe berety,czy czytaja Gazete Wyborcza i czy maja dziadka w Wehrmachcie.Nie liczył się człwoiek liczyła sie łatka jaką mu przypięli.
Póki co dziękuje za uwage,bo chyba jestem tutaj xle rozumiany
|
Jak napisał już wczesniej Sambo (i jak sam zauważyłem przy wymianie opinii na temat grubej kreski o którą podobno miał prosić JK) masz bardzo silną tendencję do uważania za obiektywnych swoich bardzo subiektywnych odczuć. Ponieważ mam wrażenie że jesteś człowiekiem dość młodym i niedoświadczonym to pozwolę sobie napisać że wbrew Twoim odczuciom całkiem spora część społeczeństwa uważa że to właśnie PO z posłami Niesiołowski i Palikotem na czele ma bardzo silną tendencje do tego że (jak to ująłeś) Polacy zaczęli siebie atakować.
I tak przy okazji: gdybyś nie pamietał to określenia moherowe berety zostało wymyślone przez obecnego premiera właśnie po to aby zaatakować/ośmieszyć tę część społeczeństwa która miała inne poglądy niż ówczesny szef opozycji.