|
Co do Amiki i Lecha...
Opinie, że KKS Lech Poznań nie powinien zakrywać się WKP są po prostu głupie. Nie rozumiecie, że to nie jest zakrywanie się, tylko takie mamy polskie prawo? W związku z tym, nie można tak po prostu przyjąć kary, której się nie dostało. A KKS Lech Poznań takiej nie dostanie. A więc to, że "powinni dostać za swoje", "jeśli Lech nie zostanie zdegradowany to będzie to wszystko po******" i, że "gdyby moja Wisła była w takiej sytuacji, zachowałbym się z honorem i zgodził na degradację" są bardzo nierozważne.
Poza tym, klub tworzą kibice. Dla nas, LECH POZNAŃ zawsze będzie LECHEM POZNAŃ. Macie oczywiście rację co do kwestii formalnych. Gramy na licencji Amiki. Ale to nie licencje i inne gówniane papierki tworzą tradycję! Tradycję, która trwa od bardzo wielu lat, podtrzymują fani, którzy zawsze będą tak robić. Ciekaw jestem, jak wielu z was postawiło się w sytuacji kibiców Lecha. Wiem, że są tacy, ale jest ich niewielu.
I proponuję też, abyście bardziej rozgraniczali kibiców i władze, pisząc ogólnie o klubie. Powszechna jest opinia części kibiców Lecha, że dziwne jest to, że Lech uniknie kary. Także, podobnie jak część z was, byliby za degradacją. Oczywiście, gdyby ona była możliwa.
I jeszcze jedno. Jest mi po prostu smutno. Nie mówię tu o sytuacji z Piotrkiem, bo to jest oczywiste, choć może nie wszystkim wam to przyszło do głowy, że każdy kibic Lecha jest zakłopotany tą sytuacją. Mówię o tym, co się dzieje na tym forum, wśród kibiców wrogo nastawionych do Lecha. "Ale mi się humor poprawił", "To się świetnie dzień zaczął", "Wreszcie sie sk**** doigrał" są żenujące i prymitywne. Dlaczego? Jeśli tego nie rozumiesz, to nie jesteś człowiekiem.
|