Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2009, 16:13
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Ale obawiam sie ze poza glupim smiechem na wiele cie nie stac bo zaraz stwierdzisz ze "legendy brakuje" gdy cos nie jest wytlumaczone jak 5-letniemu dziecku. Nie wnikam juz w to czy wynika to z tego ze nie chce ci sie myslec czy z czegos innego.
To Ty jak dotad zbywasz wiekszosc rzeczy 'glupim usmiechem'.Czepiasz sie 'legendy' a dobrze wiesz ze nie chodzilo o to co widac golym okiem a o to co za tym sie kryje ,bo moze ciemny jestem ale nie przekonuja mnie w zaden sposob Twoje pokretne tlumaczenia.
Szczegolnie ze musisz sobie zdawac z tego sprawe, ze najprawdopodobniej i w okregach w ktorych wygral PIS ,mlodzi i tak glosowali w wiekszosci na PO.

Niestety nie posiadam mapki a jedynie znalazlem takie oto zestawienie.

Wykształcenie podstawowe

PiS - 43,6%
PO - 25,9%

Wykształcenie zawodowe

PIS - 40,8%
PO - 29,5%

Wykształcenie średnie

PO - 44,2%
PiS - 31,0%

Wykształcenie Wyższe

PO - 53%
PiS - 23,4%

Rozkład głosów w odniesieniu do WIEKU głosujących
Wyborcy najmłodsi czyli 18-19 lat - czyli Twoi slynni maturzysci

PO - 53,3%
PiS - 25%

Przedział wiekowy 22-24 lata - czyli chwile po maturze

PO - 55,2%
PIS - 22,3%

Wyborcy w wieku 25-39 lat

PO - 49,%
PiS - 25,7%

Wyborcy w wieku 40-59 lat

PO - 38,4%
PiS - 33,7%
głosów

Wyborcy w wieku 60-ciu lat i więcej

PIS - 41,3%
PO - 23,4%

Po pierwsze przepraszam wszystkich ze odgrzewam ten zimny kotlet, ale to tylko odpowiedz na jawna zaczepke ze strony orła.

I teraz wytlumacz mi jak sie to co przetstawilem, czyli ogromna dysproporcja miedzy wiekiem/wyksztalceniem a preferencjami wyborczymi , ma do Twojej slynnej mapki gdzie roznice sa co najwyzej kilku procentowe a ktora w zaden sposob nie mowi jak owi znakomici maturzysci glosowali.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 03.02.2009 o godz. 16:16.
94 - Allah Akbar!!