wislak68 napisał(a):

W swojej wielkiej naiwności właśnie pomyslałem sobie że oto dobry los dał kibicom Lecha okazję aby faktyczni mogli udowodnić że Lech to Lech a nie Amika.
Czytając deklaraję kilku z nich że nie chcą chować się za jakieś prawnicze kwity i uważają że Lech powinien beknąć za ewentulną korupcję jako Lech pomyślałem sobie że nic nie stoi na przeszkodzie aby (w przypadku gdy zarząd bedzie innego zdania) zorganizować akcję kibicowskiej presji na zarząd. Proponowałbym wywiesić jakiś transparent w stylu: "Jesteśmy Lechem a nie Amiką!Zdegradujcie nas!" .
Myślę że cała kibicowska Polska miałaby potem do was szacunek i może faktycznie zapomniałaby wam tą nieszczęsną Amikę.
|
Niestety deklarację paru osób nie wystarczą. Kibice musieliby sie naprawdę zjednoczyć i zrobić coś co wpłynełoby na władze Amici.Wystarczy jednak poczytać forum "kibiców" Lecha by dowiedzieć się, że ich klub nigdy nic nie kupował , a jak kupował to i tak to nie jest już ten klub itd. Czasami mam wrażenie , że większość wypowiadających sie na tym forum to "sezonowcy" zafascynowani chwilowymi sukcesami zespołu. Pamietacie jak było z Wisłą Kasperczaka ?, gdy graliśmy z Schalke, Lazio, Parmą ? Wtedy też pół Polski było za Wisłą.Gdyby Lech otrzymał należną mu karę i został faktycznie zdegradowany to 2/3 tych kibiców odwróci sie od klubu ! Dlaczego ? Bo jest to klub bez żadnych tradycji , sukcesów , odpowiedzialnych ludzi itd. ,którego sukcesu twórcami są media. Taka jest prawda ! Oczywiście nie życzę im tego żeby odpadli z PUCHARU UEFA bo jestem zawsze za polskimi klubami, ale gdyby odpadli z Udinesse to prasa zauważyłaby wiele "minusów" w tym klubie. Gdyby unikneli degradacji to niby dlaczego ? Bo zagrali w PUCHARZE UEFA parę dobrych meczy ? Bo są liderem ligi ? Zagłębie zostało zdegradowane mimo , że było Mistrzem Polski ! Troche konsekwencji panowie prokuratorzy ! Pewnie zaraz się tu odezwą "wierni" kibice , że Lech to klub z tradycjami , pieciokrotny Mistrz Polski itd. Niestety tego klubu JUZ NIE MA !!! Pozostała po nim tylko nazwa ,którą zawsze można zmienić ! Nowy klub to twór zbudowany za duże pieniądze z kuchenek i nic więcej ! I to wy kibice po części sie do tego przyczyniliście. Jestem w stanie zrozumieć , że teraz są takie czasy , że trzeba pieniędzy aby odnieść sukces a tych pieniędzy w Poznaniu nie było ! Ale żeby sprzedać własny klub ? historie ? Ahhhhhhhhh szkoda gadać........................