antony1906 napisał(a):

|
Ludzi których słowa reprezentują was wszystkich, nikt nie zaprzecza także sądzę że się z tym zgadzacie, że jesteście Amika.
|
Mnie też gryzie po oczach, jak oni - prawnik, zarząd - wypierają się odpowiedzialności tym, że grają na licencji Amici. Są pewni tego, że nic im nie grozi, co nawet irytuje. Sami robili wałki w latach 90, a teraz udają niewinniątka. Może to wk..ć i wk...a.
Nie ukrywam też, że jako kibicowi ciężko pewne rzeczy zaakceptować, tak samo jak łatwo jest oczerniać inne kluby, napinać się. Chociażby ten przykład z Reissem. Kibice Lecha na tym forum idą w zaparte, że nie jest winny, bronią go. Reszta jedzie po nim jak i po całym klubie, ma pożywkę, więc żeruje, że ten klub spadnie, że pokazuje wreszcie plecy. Dla mnie podobnie jest z licencją - niektórzy się zapierają, że to nadal 100proc. Lech, bronią tego na forach, wypierając się pewnych faktów; inni jadą na całej lini i mają satysfakcję śmiejąc się, że to Amica. Ja nie znam szczegółów fuzji, uzgodnień pomiędzy byłym Zarządem Lecha a obecnym. Widocznie były jakieś powody, że wybraną taką a nie inną. I jest to niemiła plama na historii klubu, bo bardziej honorowo byłoby spaść i zacząć grać od A klasy. Niemiłą plamą jest to, że gramy zamiast Groclinu w UEFA. Będę znać fakty, ale dla mnie jest to cały czas historia Kolejorza, klubu z którym się identyfikuję - choć nie zawsze zgadzam.